Henrik Kristoffersen hevder han har et avslappet forhold til duellen med Marcel Hirscher. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen sier han har alt å vinne i duellen mot østerrikske Marcel Hirscher. – Det er en skuffelse hvis han ikke tar to gull til, sier OL-håpet.

annonse

Fredag møtte Rælingen-gutten pressen for første gang i OL-byen. Søndag innleder han sitt OL med storslalåm i det olympiske alpinanlegget i Pyeongchang.

Ikke overraskende måtte 23-åringen svare mange spørsmål om duellen mot erkerival Marcel Hirscher to dager før det braker løs. Den østerrikske stjernealpinisten har allerede innledet vinterlekene i Sør-Korea med seier i kombinasjonen og er favoritt til å plusse til både to og tre gull før OL-ilden slukkes.

Selv hevder Norges fremste håp i slalåm og storslalåm at han bruker minst mulig energi Hirscher-duellen.

– Jeg tenker ikke så mye den. Det er han som har presset seg, smiler Kristoffersen til NTB.

annonse
annonse
To-tre OL til

Han skyver gladelig forventningspresset tungt over rivalens skuldrer.

– Jeg har i hvert fall to OL til foran meg, kanskje tre, mens han kjører sitt siste. Det blir en skuffelse dersom han ikke tar to gull til. Selv tar jeg det med knusende ro, sier 23-åringen.

– Ser du deg selv som en utfordrer i duellen mot Hirscher?

– Jeg vet ikke om jeg ser det som en utfordrerposisjon. Jeg prøver egentlig bare å tenke meg selv og kjøre godt ski. Til syvende og sist er det bare et skirenn. Det er ikke verdens undergang, smiler Kristoffersen.

Så langt denne sesongen har han slått Hirscher bare to ganger i verdenscupen, i slalåmrennet i Kitzbühel og i parallellstorslalåmrennet i Alta Badia.

At den ferske seieren fra Kitzbühel betyr litt ekstra med hensyn til troen at han kan knekke østerrikeren også i OL, avviser det norske medaljehåpet.

– Jeg har slått ham så mange ganger tidligere, så det spiller ikke så stor rolle. Ingen er uslåelige uansett, sier Kristoffersen.

Alt kan skje

Bronsevinneren i slalåm fra Sotsji-OL for fire år siden er samtidig forberedt at OL-opplevelsen i Sør-Korea kan ende både i medaljeglede og skuffelse.

– Dette kan gå alle veier. Det kan bli gull, det kan bli fjerdeplass, jeg kan kjøre ut eller få medalje. Det er mye som kan skje, sier 23-åringen, og legger til med et smil:

– Jeg kan ikke ramle og deretter ha 29 kilometer meg til å rette det opp igjen.

Simen Hegstad Krüger gjorde nettopp det siste da han ble olympisk mester i skiathlon tidligere i OL.

Søndag går Kristoffersen løs karrierens andre vinterleker. Romerikingen må finne seg i være klar medaljekandidat foran storslalåmrennet.

NTB-Stian Grythaugen
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.