Italias statsminister Paolo Gentiloni og Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin fredag. Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB scanpix
annonse

Tysklands statsminister Angela Merkel og hennes italienske motpart Paolo Gentiloni sier de vil ha reformer i EUs asylpolitikk.

annonse

– Vi har en veldig ambisiøs agenda, sa Merkel, som møtte Gentiloni i Berlin fredag.

annonse

Hun ønsker at flere EU-land skal delta i en felles asylpolitikk i EU, samt en reform av Dublin-samarbeidet. Samarbeidet tillater europeiske land å returnere asylsøkere til det første europeiske landet der asylsøkerne ble registrert. Gentiloni kritiserer EU-landene for å ikke ha bidratt nok til å håndtere asylstrømmen.

– Solidaritet må vises her, sa han i Berlin fredag.

Den italienske statsministeren, som selv er midt i en valgkamp, ba sosialdemokratene i SPD si ja til koalisjonssamarbeidet med Merkel. Avtalen som er inngått må gjennom uravstemning i SPD før den trer i kraft.

annonse
annonse

– Europa trenger en stabil tysk regjering, sa Gentiloni.

Det populistiske italienske partiet Femstjernersbevegelsen er ifølge målingene det mest populære partiet i landet, men Gentiloni frykter ikke bevegelsens popularitet i forkant av valget 4. mars.

– Jeg ser ikke faren for en regjering leder av antieuropeiske populister i landet mitt, sa han.

NTB-DPA
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.