Italias statsminister Paolo Gentiloni og Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin fredag. Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tysklands statsminister Angela Merkel og hennes italienske motpart Paolo Gentiloni sier de vil ha reformer i EUs asylpolitikk.

– Vi har en veldig ambisiøs agenda, sa Merkel, som møtte Gentiloni i Berlin fredag.

Hun ønsker at flere EU-land skal delta i en felles asylpolitikk i EU, samt en reform av Dublin-samarbeidet. Samarbeidet tillater europeiske land å returnere asylsøkere til det første europeiske landet der asylsøkerne ble registrert. Gentiloni kritiserer EU-landene for å ikke ha bidratt nok til å håndtere asylstrømmen.

annonse

– Solidaritet må vises her, sa han i Berlin fredag.

Den italienske statsministeren, som selv er midt i en valgkamp, ba sosialdemokratene i SPD si ja til koalisjonssamarbeidet med Merkel. Avtalen som er inngått må gjennom uravstemning i SPD før den trer i kraft.

– Europa trenger en stabil tysk regjering, sa Gentiloni.

Det populistiske italienske partiet Femstjernersbevegelsen er ifølge målingene det mest populære partiet i landet, men Gentiloni frykter ikke bevegelsens popularitet i forkant av valget 4. mars.

annonse

– Jeg ser ikke faren for en regjering leder av antieuropeiske populister i landet mitt, sa han.

NTB-DPA
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon