Oslo 20170920. Venstres (V) stortingsgruppe samles for første gang siden valget. Trine Skei Grande og Terje Breivik t.v og Ola Elvestien t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To bekymringsmeldinger skal være sendt til Erna Solberg, der statsministeren blir varslet om kulturminister Trine Skei Grandes oppførsel på en fest i 2008, der den sosialliberale topp-politikeren skal ha vært intim med en 17 år gammel gutt. Dette rapporteres av VG.

Det ene brevet er sendt av den nå 26 år gamle mannen, som fremst reagerer på at Grande har fremstilt saken som om det var han som gav seg på henne. Den andre meldingen er sendt av en kvinnelig festdeltager. Kvinnen som var på festen med Grande og den unge gutten skriver at hun var “svært sjokkert” over Grandes oppførsel ved denne anledningen.

26-åringen Grande skal ha vært intim med reagerer på Grandes fremstilling av saken. Han opplever at Venstre-lederen forsøkte å få det til å virke som om det var han som hadde “kastet seg over henne”.

– Hun fortalte at hennes versjon var at det hadde vært en fest hvor venner koste seg og hvor jeg hadde dratt med henne bak et hus og hoppet på henne, sa mannen til VG i januar.

Den kvinnelige festdeltageren skriver i sitt brev at hun selv tok kontakt med Grande i 2013, i etterkant av at Grande hadde uttalt seg offentlig i en lignende sak som involverte en annen politiker.

– Hvorfor jeg nå henvender meg til statsministeren, er at Grande ikke har fortalt den korrekte versjonen. Hun ringer til mannen og sier at han “hoppet” på henne. Hun fortalte meg i 2013 at de var to om det. Dette er årsaken til min varsling i dag, skriver kvinnen.

Hun viser til “Etisk veileder for stortingsrepresentantene” som ble vedtatt 26. mai 2016, der det står at det at stortingsrepresentanter, som har Norges fremste tillitsverv, skal overholde særlig høye krav om integritet og har et felles ansvar for å styrke folks tillit til Stortinget og ivareta Stortingets omdømme.

Hverken Erna Solberg eller Trine Skei Grande har kommentert saken overfor VG.

Annonser
  • 1.6K
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]