Spencer Platt/Getty Images/AFP
annonse
annonse

En tidligere lærer og hans tvillingbror er pågrepet i New York og siktet for å oppbevare bombemateriale etter en trussel mot en skole på Manhattan.

Christian og Tyler Toro, begge 27 år, nektet straffskyld. Likevel ble de varetektsfengslet for å oppbevare og produsere eksplosivt og ødeleggende materiale i sitt hjem i bydelen Bronx.

De er også siktet for å gi eksplosivt materiale til mindreårige. Minst to elever fra en skole i Harlem skal ha besøkt de to tvillingbrødrene i sitt hjem, der Christian betalte dem 50 dollar i timen for å plukke fra hverandre fyrverkeri og plassere sprengstoffet i beholdere.

annonse

–Det foreligger ingen umiddelbar trussel rettet mot New York her og nå, forsikret borgermester Bill de Blasio på en pressekonferanse torsdag.

–Ingen av disse to hadde vært på radaren vår før dette, og ingen av dem hadde kriminell bakgrunn, sa John Miller, visepolitisjef for etterretning og antiterror i New York.

Etterforskningen av de to begynte da en bombetrussel ble ringt inn mot en videregående skole i Harlem 4. desember i fjor.

Politiet sier de fant ni kilo jernoksid, to kilo aluminiumspulver, to kilo kaliumnitrat, en krukke med eksplosivt pulver og en eske full av fyrverkeri da de gjennomsøkte tvillingbrødrenes leilighet. De fant også en dagbok med notater om «Operation Flash», og indekskort med ordene «Under fullmånen skal de små oppleve følelsen av skrekk».

annonse

NTB-AFP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon