UKIPs landsstyre har ikke lenger tillit til partileder Henry Bolton: Arkivfoto: PA via AP / NTB scanpix)

Høyrepopulistiske UKIPs medlemmer har kastet Henry Bolton, det britiske partiets fjerde leder siden Nigel Farage.

annonse

Bolton ble valgt til å lede Det britiske uavhengighetspartiet (UKIP), kjent for sterk motstand mot EU og innvandring, i september i fjor.

Bolton har klamret seg til makten i det kriserammede partiet, på tross av at han tapte et tillitsvotum i UKIPs sentralstyre.

Dermed ble det arrangert en ny avstemning på et ekstraordinært landsmøte i den engelske byen Birmingham lørdag. Der sluttet 63 prosent av de rundt 2.000 delegatene seg til mistillitsforslaget.

Bolton har vært under hardt press siden han forlot sin kone og innledet et forhold til en yngre UKIP-tilhenger og modell, som i sin tur ble avslørt for å ha sendt rasistiske meldinger om prins Harrys forlovede Meghan Markle. Bolton avsluttet forholdet til modellen, men flere UKIP-topper sa opp i protest mot lederen.

UKIP har slitt kraftig etter at britiske velgere stemte for EU-utmeldelse i folkeavstemningen sommeren 2016. Daværende UKIP-leder Nigel Farage var blant frontfigurene i kampen for brexit.

I valget på ny nasjonalforsamling i fjor fikk partiet mindre enn 2 prosent av stemmene, mot 12,6 prosent i valget i 2015.

NTB-AFP
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.