Gardermoen 20180214. Knut Storberget (i midten) leder meklingen mellom Troms og Finnmark i striden om fylkessammenslåingen på et hotell på Gardermoen onsdag kveld. F.v.: Lise Svenning (H) Finnmark fylkeskommune, fylkesordfører i Finnmark Ragnhild Vassvik (Ap), Knut Storberget, fylkesrådsleder i Troms Willy Ørnebakk (Ap) og Stein Ovesen. De to fylkene strides også om navnet på det nye storfylket skal være Troms og Finnmark eller Finnmark og Troms. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Finnmark Sp krever folkeavstemning om spørsmålet om sammenslåing av Troms og Finnmark.

I en kommentar i Altaposten skriver partiet at de ikke uten videre godtar en sammenslåing av Finnmark og Troms.

Kommentaren er signert gruppeleder for Senterpartiet i Fylkestinget, Kurt Wikan og Geir A. Iversen, leder Finnmark Senterparti.

annonse

Fredag ba leder av Tana Ap og tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen Fylkestinget i Finnmark om å avvise avtalen om sammenslåing med Troms. Avtalen innebærer at Tromsø blir fylkeshovedstad, og byen blir dermed hjem for den politiske og administrative toppledelsen i det nye storfylket.

Fire fylkespolitikere fra Troms og Finnmark ble torsdag enige om en sammenslåingsavtale etter et døgns intens mekling under ledelse av fylkesmannen i Hedmark og Oppland, Knut Storberget.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.