Gardermoen 20180214. Knut Storberget (i midten) leder meklingen mellom Troms og Finnmark i striden om fylkessammenslåingen på et hotell på Gardermoen onsdag kveld. F.v.: Lise Svenning (H) Finnmark fylkeskommune, fylkesordfører i Finnmark Ragnhild Vassvik (Ap), Knut Storberget, fylkesrådsleder i Troms Willy Ørnebakk (Ap) og Stein Ovesen. De to fylkene strides også om navnet på det nye storfylket skal være Troms og Finnmark eller Finnmark og Troms. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Finnmark Sp krever folkeavstemning om spørsmålet om sammenslåing av Troms og Finnmark.

I en kommentar i Altaposten skriver partiet at de ikke uten videre godtar en sammenslåing av Finnmark og Troms.

Kommentaren er signert gruppeleder for Senterpartiet i Fylkestinget, Kurt Wikan og Geir A. Iversen, leder Finnmark Senterparti.

annonse

Fredag ba leder av Tana Ap og tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen Fylkestinget i Finnmark om å avvise avtalen om sammenslåing med Troms. Avtalen innebærer at Tromsø blir fylkeshovedstad, og byen blir dermed hjem for den politiske og administrative toppledelsen i det nye storfylket.

Fire fylkespolitikere fra Troms og Finnmark ble torsdag enige om en sammenslåingsavtale etter et døgns intens mekling under ledelse av fylkesmannen i Hedmark og Oppland, Knut Storberget.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon