Illustasjonsbilde. via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.
annonse
annonse

De mistenkte ble løslatt på grunn av manglende bevis, men de må fortsatt gjennom et statlig rehabiliteringsprogram før de kan returnere hjem til sine familier, sier justisministeren i en pressemelding.

I løpet av uken har flere hundre personer møtt i retten byen Kainji i sentral-Nigeria i det som er andre runde av en masserettssak mot over 1.600 mistenkte opprørere.

annonse

Tidligere denne uka ble 20 antatte Boko Haram-medlemmer dømt til mellom to og 15 års fengsel av domstolen. Blant dem var en opprører som skal ha deltatt i bortføringen av mer enn 200 barn fra byen Chibok i 2014. Han ble dømt til femten års fengsel.

I første runde av rettssaken i oktober ble 45 medlemmer av ekstremistgruppa dømt til mellom tre og 31 års fengsel, mens 500 mistenkte ble løslatt.

Ekstremistgruppa er en stor trussel mot samfunnene i nordøst-Nigeria. De har også angrepet nabolandene Tsjad, Niger og Kamerun.

Til sammen sitter flere titusener Boko Haram-mistenkte i nigerianske fengsler.

annonse

NTB-DPA

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon