Mohammed Malik sammen med Kronprins Haakon og tidligere LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En norsk fagforeningsleder ble i helgen kastet ut av Israel etter at han ble avhørt i mange timer og nektet innreise.

Mohammed Malik, som er hovedtillitsmann i Tine, skulle på studietur arrangert av Palestinakomiteen. Det var bare han i gruppa som ble stanset, mens de andre fikk fortsette sin reise, skriver FriFagbevegelse

Malik ble tatt til side i passkontrollen på flyplassen i Tel Aviv sent lørdag kveld og mange timer i avhør og i forskjellige venterom før han tidlig søndag morgen ble satt på et fly til Moskva.

annonse

Under avhørene ble han avkrevd opplysninger om de andre i gruppa, som han ikke ville gi dem, tvunget til å åpne mobilen sin og tvunget til å kle av seg to ganger.

– Navnet mitt var tydeligvis årsaken til at jeg ble tatt til side. Men de deporterte meg fordi jeg er fagforeningsmann. Jeg ble kastet ut fordi jeg har tilknytning til LO, sier han til FriFagbevegelse.

LO-kongressen i fjor vedtok med stort flertall at LO skal jobbe for internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel.

Israels ambassadør i Norge, Rafael Schutz, kjenner ikke til den konkrete hendelsen med Malik, men sier at vedtaket kan få slike konsekvenser.

annonse

«LO bestemte å boikotte den eneste jødiske staten i verden. Man kan anta at et slikt ekstremt vedtak kan få konsekvenser når det kommer til framtredende LO-medlemmer», skriver Schutz i en epost til FriFagbevegelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon