Oslo 20140124. Illustrasjonsbilde av en globus. Kart. Norge. Europa. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Parallelt med masseinnvandring og fremvoksende multikultur har vestlige kulturuttrykk endret seg dramatisk. Tidligere estetiske prinsipper er kastet på skraphaugen og subjektiviteten råder i kunsten og i arkitekturen. Mange ser en kultur i forfall.

annonse

Men noen av oss går til aksjon, mot europeere som minoritet i Europa, og for opprinnelig, klassisk europeisk kultur. Resett har snakket med en av personene bak tenketanken This is Europa, norske Hans Espen Aamodt.

This is Europa er et pro-europeisk nettsted og tenketank som ble etablert i 2012 for å skape bevissthet rundt den rådende innvandringspolitikken som er i ferd med å gjøre europeerne til minoriteter i sine egne hjemland.

This is Europa ønsker å inspirere folk til å ta til motmæle mot den førte politikken og å være et forum der det fokuseres på skjønnheten i Europas kulturer og hvordan denne best kan deles med verden. Tenketanken har også en Facebook-side.

Han forteller at det er viktig at gruppen holder et positivt fokus, da det er lett å bli negativ og desillusjonert over tanken på å bli en minoritet i sitt eget land.

– Det at vi kan bli en minoritet kan gjerne oppfattes som veldig deprimerende for mange, så vi prøver å ha et mer positivt fokus. Vi forsøker å være løsningsorienterte og inspirerende. Dessuten viser vi frem europeiske kultur, vi poster bilder av kunst og arkitektur.

– Tilbake til røttene, med andre ord?

– Ja, vi har på en måte glemt oss selv. Vi har ikke noe problem med å oppleve andre kulturer eller å snakke om dem, men vi vil også finne inspirasjon i europeisk kultur og glede oss over skjønnheten som finnes i den.

Aamodt er tydelig på at engasjementet ikke innebærer noe hat mot andre kulturer, men snarere kjærlighet til Europas kultur og et ønske om å bevare den på kontinentet. Det er ikke inhumant for afrikanere og asiater å leve i Afrika og Asia, heter det på nettsiden.

– Det handler om å finne frem til riktig format, hvilke rammer vi setter for diskusjonen. Vi anerkjenner forskjeller mellom folkegrupper og kulturer. Det handler ikke om å være imot de andre, men snarere å være for oss selv.

This is Europa har også en podcast, der de inviterer inn gjester fra ulike europeiske land og drøfter situasjonen.

– Det er interessant å sammenligne situasjonen fra land til land, det er jo ikke sånn at dette bare er et problem i Norge. Vi har hatt gjester fra Identitærbevegelsen også, deriblant Martin Sellner, som leder bevegelsens østerrikske fraksjon, og det har vært veldig bra. De holder seg godt innenfor hva man bør si om andre mennesker. De snakker om europeisk kultur og identitet, og sprer ikke hat mot andre folkegrupper, forteller Aamodt.

Det er imidlertid ingen tvil hva tenketanken ønsker å oppnå politisk.

– Vi vil ha en bedre innvandringspolitikk. Det at europeere skal kunne bli en minoritet i Europa kan umulig være bra. Vi vil få til en opplysning om dette. Tidligere så tenkte man jo at det ikke kunne skje, at europeere aldri kunne bli en minoritet, men nå ser man at det kommer til å skje før eller siden. Jeg hadde aldri noe problem med innvandring, men når man ser at man skal bli en minoritet, så forandrer saken seg, slår Aamodt fast.

Tenketanken henter også inn statistikk fra ulike land for å bedre kunne følge med på hva som skjer i Europa.

– Vi vil i det hele tatt ha mer fokus på hva det vil bety for oss europeere å bli en minoritet i våre land. Vi samler også inn tall fra ulike statistikkbyråer, for å holde en oversikt over situasjonen rundt omkring på kontinentet, forteller han

Hans Aamodt påpeker til slutt dobbeltmoralen som finnes hos mange politisk korrekte, som ikke bekymrer seg for å komme i mindretall, fordi de ikke forstår hvor store forskjeller det er på kulturer og folk. Likevel har de ingen problemer med å peke på og skille ut europeere som gruppe, som regel satt i sammenheng med noe negativt.

– Man skal ikke snakke om folkegrupper. Alle er vi like, er mantraet deres. Folk forstår ikke kompleksiteten i dette spørsmålet. Selv de politisk korrekte klager jo når en arena er såkalt «blendahvit», så de er jo klar over at det finnes ulike folkegrupper, men vil ellers ikke prate om det. Debatten er betent, det er mye følelser her og dermed er det vanskelig å finne et forum der man kan diskutere dette objektivt. Det er det vi vil få til med This is Europa.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.