Skjermbilde av forsiden av nettsiden til HREPO
annonse

En vakker morgen mottok undertegnede, som jobber i utenriksdepartementet, en epost fra en Dr. Nancy Dominic med invitasjon til en konferanse om menneskerettigheter i regi av Human Rights and Environmental Protection Organization (HREPO). Konferansens særlig aktverdige formål fanget oppmerksomheten: «Human Trafficking, Women Molestation and lack of political freedom and political instability: A challenge to economic growth».

På den velutbygde hjemmesiden står ikke beskrivelsen av organisasjonen tilbake hverken for Clintons eller Soros sin Open Society Foundation: «The Human Rights and Environmental Protection Organization is at peace with the whole world because we love everyone and care for their rights. We are all one family and we should join hands together to protect our world from environmental pollution.”

Jeg konstaterer at organisasjonen og konferansen på en prikk fanger sentrale målsetninger for norsk utenrikspolitikk, noe som gleder en lojal ansatt. Dette kan bli spennende! Representanter for 171 land, over 800 NGOer og 3000 deltagere forventes å delta.

annonse

Spørsmålene mine melder seg i rask rekkefølge: Kommer Jan Egeland og Frafjord Johnson? Skal Malala tale? Blir det videooverføring med budskap fra generalsekretær Guterres? Hvor stor blir den norske delegasjonen? Kan jeg få bli med? Hva med presse?

Det er allerede bekreftet at Sverige – den humanitære stormakten i øst – stiller på ministernivå. Vi må raskt sende opp en note med anbefaling om politisk deltagelse, minimum på statssekretærnivå. Her står Norges internasjonale rykte på spill.

Vi sees på Purple Majestic Hotel Hall i Dallas, Texas den 16. april. Og det beste er: Flyutgifter tur-retur er dekket. Det er bare å henvende seg til konferansesekretariatet for nærmere detaljer: [email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.