Oslo 20150827. Aschehoug forlag presenterer høstens nyheter. "Flammen og mørket" av Roskva Koritzinsky kom ut tidligere i år. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
annonse
annonse

Den for mange ukjente 28-årige Roskva Koritzinsky er norsk kandidat til  Nordisk råds litteraturpris 2018. Carl Frode Tiller er nominert for tredje gang.

– Jeg ble veldig overrasket. Det er jo en pris som, i hvert fall i Norge, tradisjonelt har gått til veldig etablerte forfattere. Så man regner ikke akkurat med å bli nominert, sier Roskva Koritzinsky (28) til Aftenposten.

Koritzinsky er nominert for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden».

annonse

– Om kjærlighet i dens mange og vanskelige former, men også om håpet, står det om boka på Aschehougs nettside.

Tredje bok

«Jeg har ennå ikke sett verden» er Koritzinskys tredje bok siden debuten med «Her inne et sted» i 2013. Den fikk svært godt mottakelse, og ble også nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris.

I fjor ble Koritzinsky valgt ut i første pulje av yngre forfattere Norge satser på fram mot 2019. Da er Norge hovedland på bokmessen i Frankfurt.

– Det er en fin anerkjennelse for det jeg skriver. Og litt skummelt samtidig, sa Koritzinsky da.

annonse

Om nominasjonen til Nordisk råds litteraturpris sier hun til Aftenposten at hun prøver å forberede seg på at noen kan reagere på avgjørelsen.

– Ikke nødvendigvis på grunn av boken, men fordi man i Norge helst skal ha vært i gamet en stund for å bli nominert.

Tredje gang

Carl Frode Tiller er nominert for romanen «Begynnelser». Det er tredje gang han blir innstilt til Nordens største litteraturpris. Han var nominert både for første og andre del av romanen «Innsirkling».

– Det er litt ekstra gjevt denne gangen, sier Tiller til Adresseavisen.

Tiller har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap og er solgt til 19 land, nå sist Spania og USA. Som Koritzinsky gir han ut sine bøker på Aschehoug forlag.

annonse
13 nominerte

I alt er det 13 nominerte til den gjeve litteraturprisen. Vinneren offentliggjøres 30. oktober i Den Norske Opera & Ballett i Oslo i forbindelse med Nordisk råds sesjon. Prisen er på 350.000 danske kroner. I fjor gikk prisen til den danske veteranen Kirsten Thorup.

Sist en norsk forfatter vant prisen var i 2015 da den gikk til Jon Fosse.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon