En løsning Bymiljøetaten vurderer for å redusere biltrafikken på ring 2 i Oslo, er å kutte ut biltrafikken. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bymiljøetaten har fått i oppdrag å utrede hvordan biltrafikken kan reduseres på ring 2 i Oslo. En mulig løsning er å kutte ut bilene.

Bymiljøetaten har fått i oppdrag å lage et såkalt planprogram som utreder flere mulige løsninger for gjennomfartsåren ring 2 i Oslo. Målet er å redusere biltrafikken på strekningen. Aftenposten gir torsdag noen innblikk konseptene som vurderes på bakgrunn av korrespondanse mellom Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten.

Et konsept er en ny trikkelinje i egen trasé, med 2,5 meters sykkelfelt i hver retning, flere rekker av trær og brede fortau. I dette alternativet er det ikke plass til biler på hele Ring 2, skriver avisen. Et annet alternativ som vurderes er at noen deler av veien blir stengt for trafikk, mens andre gjøres enveiskjørt.

Programmet skulle etter planen ha vært sendt ut på høring, men det er blitt forsinket.

– Det skyldes rett og slett at vi mener det er lurt at vi tar en fot i bakken, og jobber litt mer med det før det sendes på høring, sier etatsdirektør Gerd Robsahm Kjørven i Bymiljøetaten til avisen.

Plan- og bygningsetaten har sagt at de ikke ønsker å stenge Ring 2 for biltrafikk. De er bekymret for at trafikken kan øke i områdene rundt som en følge av dette. Etaten har foreslått en «sambruksløsning» som fortsatt vil la biler kunne bruke veien, men hvor syklende og gående prioriteres.

Ring 2 går fra Majorstuen til Carl Berners plass og er en av Oslos mest brukte gjennomfartsårer.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]