Joergen Graabak, of Norway, competes during men's nordic combined team cross-country skiing event at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

For Tyskland gikk Vinzenz Geiger, Fabian Riessle og de individuelle gullvinnerne Eric Frenzel og Johannes Rydzek. Dermed sikret Tyskland gullene i alle tre kombinertøvelser under OL denne gangen.

annonse

Jan Schmid, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak ble slått med 52,7 sekunder. På siste etappe parkerte Graabak det østerrikske laget (Wilhelm Denifl, Lukas Klapfer, Bernhard Gruber og Mario Seidl) som tok bronsen, slått med 1.07,8 av Tyskland.

Magnus Moan, som gikk på gullaget i Sotsji, takket nei til å være reserve i Pyeongchang. Han kom kjapt med en gratulasjon til lagkameratene etter torsdagens renn.

– Endelig litt opptur for Kombinert-Norge. Gratulerer med sølvmedalje, gutta, tvitret veteranen.

Fjerde etter hoppdelen

Den norske kvartetten leverte gode hopp, men ikke gode nok til å ta ledelsen før langrennet. De startet langrennet over 4 x 5 kilometer 26 sekunder bak ledende Østerrike, som ledet med 6 sekunder til gode på favoritten Tyskland. Japan var 8 sekunder bak på tredjeplass før langrennet.

annonse
annonse

Jan Schmid gikk ut mot østerrikeren Denifl, tyske Geiger og japaneren Yoshito Watabe. Schmid hadde nesten tatt igjen det tapte til de to foran da tyskeren rykket ifra i front. Det skilte 12,1 sekunder ved første veksling.

Espen Andersen skulle ut mot Riessle. For Østerrike gikk Klapfer. Tyskeren gikk hardt ut og hadde tidlig økt avstanden til over halvminuttet. Tyskerne så seg aldri tilbake. Samtidig tok også Japan med Hideaki Nagai igjen duoen Andersen/Klapfer.

Andersen sendte ut Jarl Magnus Riiber 43,5 sekunder bak Tyskland på en tredjeplass på den tredje etappen. Riiber syntes å ha gitt opp gullkampen og hadde mer enn nok med å holde følge med Østerrike i kampen om sølvet.

Han sendte Jørgen Graabak ut 6,3 sekunder bak østerrikske Mario Seidl. Det hadde trønderen ingen problemer med å ta inn. I første motbakke på sisterunden rykket Graabak ifra Gruber og kontrollerte inn til OL-sølv.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.