A Belgian police officer keeps guard at the entrance of the courthouse ahead of the trial of Salah Abdeslam, one of the suspects in the 2015 Islamic State attacks in Paris, in Brussels, Belgium February 5, 2018. REUTERS/Yves Herman

Belgisk politi sperret av deler av Brussel-forstaden Forest etter meldinger om væpnede menn og et drap, men uten å finne noe. Det var ingen terrormistanke.

annonse

Ordføreren i forstaden, Marc-Jean Ghyssels, opplyser til kringkastingsselskapet RTL at politiet rykket ut på mistanke om at det var en væpnet mann i området. Deler av forstaden ble sperret av ved 12.30-tiden torsdag og folk ble bedt om å holde seg innendørs.

Væpnede politifolk ble observert idet de gjennomsøkte området og så ifølge øyenvitner ut til å ha særlig fokus på et hustak i forstaden. Et helikopter overvåket området fra lufta.

Politiets talskvinne Kathleen Calie sier politiet fikk meldinger om at en polsk mann hadde sagt det var begått et drap. Da politiet kom fram til stedet, var det ingen i leiligheten.

– Det kan virke som om han hadde forklart seg dårlig, sier Calie.

Politiet gjennomførte deretter et søk i en annen bolig, uten å finne noe. Etter rundt tre timer var aksjonen i Forest avsluttet.

– Vi kan utelukke terrorisme, sier Calie.

Øyenvitner opplyste imidlertid at det hadde vært bråk i en nærliggende bygning og at de skal ha sett en væpnet mann. Ordføreren sier saken ser ut til å ha hatt utgangspunkt i en privat krangel.

– Det er definitivt ingen forbindelser til terrorisme, sier Ghyssels.

En av de antatte hovedmennene bak terrorangrepene i Paris i november 2015, Salah Abdeslam, skjulte seg i Forest før han ble pågrepet under en politiaksjon i mars 2016. Leiligheten han skjulte seg i, ligger i nærheten av området der politiet aksjonerte torsdag.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.