Påtalemyndigheter i Tyskland har gjennomført razzia hos personer tilknyttet dieselskandalen i Volkswagen i 2015. To av personene skal være tidligere styremedlemmer i Audi. Tidligere i februar gjennomførte politiet en razzia av Audis hovedkontorer i Ingolstadt i Tyskland. Foto: Stefan Puchner/ DPA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tysk påtalemyndighet har gjennomført en razzia hos tre personer i sammenheng med utslippsskandalen i Volkswagen. To personer er tidligere styremedlemmer i Audi.

To av personene er tidligere styremedlemmer i Audi – et av Volkswagens datterselskaper.

– Vi mistenker at de tiltalte var delvis ansvarlig for en stor del av bilene som ble sendt på markedet med manipulert programvare, uttalte påtalemyndigheten i Bayern torsdag.

annonse

Ifølge tyske medier er de to styremedlemmene tidligere teknikkdirektør Ulrich Hackenberg, som forlot Audi i 2015, og tidligere direktør for teknisk utvikling, Stefan Knirsch, som forlot selskapet i 2016.

Ingen nåværende styremedlemmer er i søkelyset, opplyser etterforskerne.

Ledelsen i VW erkjente i 2015 at selskapet har manipulert programvare i flere bilmodeller slik at bilene fremsto som mer miljøvennlige i tester enn hva de i virkeligheten er. Rundt 11 millioner kjøretøy rundt omkring i verden ble berørt av skandalen.

annonse

NTB-AFP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon