Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statistisk sentralbyrås (SSB) prognoser viser at alle Stortingets 169 representanter vil bikke én million i lønn denne stortingsperioden.

I løpet av siste stortingsperiode økte representantenes lønn fra 836.579 kroner til 928.602 kroner, og veksten ser ikke ut til å avta, skriver Dagsavisen torsdag.

Statistisk sentralbyrås (SSB) prognoser for lønnsvekst de kommende årene viser at stortingsrepresentantene vil nå én million kroner i lønn i 2018. Det eksakte tallet er 1.026.549 kroner, skriver avisen.

Finanspolitisk talsperson for Sosialistisk Venstreparti (SV), Kari Elisabeth Kaski, stiller seg kritisk til representantenes lønnsvekst.

– I fjor foreslo vi at lønnsdannelse for stortingsrepresentanter frikobles fra prosentveksten. Vår lønn vokser mer enn for folk flest, og det øker forskjellene. Stortingsrepresentantene blir da del av en lønnselite, som sammen med resten av samfunnseliten drar fra alle andre, sier hun til Dagsavisen.

For å hindre at lønnsavstanden mellom representantene og folk flest øker ytterligere, ønsker SV et kronetillegg som tar utgangspunkt i den årlige lønnsveksten.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]