Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Statistisk sentralbyrås (SSB) prognoser viser at alle Stortingets 169 representanter vil bikke én million i lønn denne stortingsperioden.

annonse

I løpet av siste stortingsperiode økte representantenes lønn fra 836.579 kroner til 928.602 kroner, og veksten ser ikke ut til å avta, skriver Dagsavisen torsdag.

Statistisk sentralbyrås (SSB) prognoser for lønnsvekst de kommende årene viser at stortingsrepresentantene vil nå én million kroner i lønn i 2018. Det eksakte tallet er 1.026.549 kroner, skriver avisen.

Finanspolitisk talsperson for Sosialistisk Venstreparti (SV), Kari Elisabeth Kaski, stiller seg kritisk til representantenes lønnsvekst.

– I fjor foreslo vi at lønnsdannelse for stortingsrepresentanter frikobles fra prosentveksten. Vår lønn vokser mer enn for folk flest, og det øker forskjellene. Stortingsrepresentantene blir da del av en lønnselite, som sammen med resten av samfunnseliten drar fra alle andre, sier hun til Dagsavisen.

For å hindre at lønnsavstanden mellom representantene og folk flest øker ytterligere, ønsker SV et kronetillegg som tar utgangspunkt i den årlige lønnsveksten.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.