Handschlag. Frank May / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lenvik kommune ga i 2013 en kontrakt verdt 14 millioner kroner til et firma som rådmannens sønn var involvert i. Kontrollutvalget ber nå kommunen anmelde saken.

I 2017 avdekket Kommunal Rapport mulige brudd på innkjøps- og habilitetsreglene i Lenvik kommune i 2013. Avsløringene dreide seg om at den daværende rådmannen og administrasjonen i kommunen tildelte det lille firmaet Slåttebakken Helse en kontrakt på omsorgsbolig for én person med rus- og psykiatriproblemer.

Firmaet, som etter hvert skiftet navn til Anders Hanssen photography og Visit Senja, fikk utbetalt 14 millioner kroner over fire år. Den tidligere rådmannens sønn hadde en framtredende rolle i firmaet, skriver ukeavisen.

I etterkant av avsløringene utarbeidet revisjonsselskapet Komrev Nord en granskning hvor de konkluderte med at Lenvik kommune brøt anbudsregler og habilitetsregler da de inngikk denne kontrakten. Kontrollutvalget i Lenvik kommune har nå behandlet rapporten, og i sin innstilling til kommunestyret ber de kommunen politianmelde det de anser som alvorlige brudd på anskaffelsesregelverket, skriver Nordlys torsdag.

I innstillingen ber de også den nåværende rådmannen hente inn juridisk bistand utenfor Troms fylke.

Kommunestyret i Lenvik vil behandle kontrollutvalgets innstilling 8. mars.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]