Australias visestatsminister Barnaby Joyce (i midten) går av. Til høyre sitter statsminister Malcolm Turnbull. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Australias visestatsminister Barnaby Joyce går av etter en utroskapsskandale og anklager om seksuell trakassering.

– På partimøtet mandag morgen går jeg av som leder for The National Party og som Australias visestatsminister, sa Joyce til pressen fredag lokal tid.

Visestatsministeren har vært i hardt vær den siste tiden, og flere har bedt ham gå. Toppen av begeret ble trolig nådd da partiet kunngjorde tirsdag denne uken at de hadde mottatt en anklage om seksuell trakassering knyttet til Joyce.

annonse

Anklagen kom like etter at statsminister Malcom Turnbull i forrige uke bekreftet at han innfører et forbud mot sex mellom ministre og departementsansatte. Forbudet innføres etter at det ble kjent at Joyce venter barn med en pressesekretær for regjeringen, en sak som har fått mye oppmerksomhet i Australia. Joyce er allerede gift og har fire barn.

Joyce sier fredag at han allerede har informert Mathias Corman, som er fungerende statsminister mens Turnbull er i USA, om beslutningen.

NTB-DPA
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon