Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En 47 år gammel mann fra Bergen er nylig dømt til ti måneders fengsel for å ha framsatt trusler mot politifolk, Nav-ansatte og sjefredaktøren i Bergens Tidende.

Ved flere tilfeller sommeren 2017 truet 47-åringen sjefredaktør Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende. Han sendte flere eposter til Hjertenes, der han reagerte på tidligere artikler om seg selv, blant annet omtale av tidligere dommer for lignende forhold som han nå er dømt for, skriver Medier24.

Ifølge dommen følte mannen seg uthengt og mente avisen ikke var berettiget til å la artiklene ligge ute.

annonse

Mannen er straffedømt fem ganger tidligere, flere av dommene gjelder lignende forhold – trusler og krenkende atferd. I den siste dommen dreier mange av tiltalepunktene seg om skremmende eller plagsom opptreden eller hensynsløs atferd ved å krenke en annens fred.

Ett tiltalepunkt dreier seg om trusler mot en aktør i rettsvesenet. Mannen sendte ifølge dommen en forliksklage med trusler og krav om erstatning til en dommer som i 2014 dømte ham i en annen sak. Lignende framgangsmåte og trusler har han brukt overfor både Nav-ansatte, politifolk og andre offentlige tjenestemenn. Ifølge dommen sendte han også en rekke truende meldinger til styreleder Idar Kreutzer i Posten, med krav om 3,2 millioner kroner i erstatning for forsvunne postforsendelser.

I retten erkjente mannen i stor grad de faktiske forhold, men erkjente ikke straffskyld. Retten la noe vekt på erkjennelsen ved straffutmålingen, og 47-åringen fikk også strafferabatt for den lange tiden det har tatt for politiet å etterforske saken. Utover dette fant ikke retten formildende omstendigheter. Resultatet ble ti måneders fengsel, hvorav 90 dager er betinget med en prøvetid på tre år.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon