Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

En britisk statsborger som er mistenkt for drap på 37 år gammel nederlandsk mann i London i 2016, ble fredag varetektsfengslet i fire uker av Oslo tingrett.

Mannen i slutten av 20-årene ble pågrepet sent torsdag kveld i en leilighet på Torshov i Oslo. Han motsatte seg pågripelsen, men ingen ble skadd i opptrinnet.

Under fengslingsmøtet fredag ettermiddag la retten vekt på at mannen er mistenkt for drap og mente det var skjellig grunn til mistanke ut ifra opplysninger gitt fra britiske myndigheter i utleveringsdokumenter, skriver Dagbladet. De tok politiets begjæring om fire uker varetekt til følge.

annonse

Britisk politi mistenker han for å ha drept den 37 år gamle nederlenderen ned et «stikkredskap» i bydelen Camden i London en gang i 2016. At han blir varetektsfengslet i fire uker i Norge, er rutinemessig i forbindelse med utleveringssaker.

Begjært utlevert

Norsk politi tar ikke stilling til skyldspørsmålet, og ettersom han er begjært utlevert, overlates etterforskningen etter alt å dømme til britiske myndigheter.

Det er advokat Aase Sigmond som har fått i oppdrag å forsvare briten mens han oppholder seg i Norge, men det var advokat Stine Lundevall i BAX advokatfirma som representerte mannen i fengslingsmøtet. Hun sier heller ingenting om hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

annonse

– Han motsetter seg fengsling og tok betenkningstid. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier hun til Dagbladet.

Internasjonalt samarbeid

Ifølge politiet var pågripelsen et resultat av god etterretningsinformasjon og internasjonalt samarbeid. Det er foreløpig usikkert hvordan mannen kom seg til Norge, og hvor lenge han har vært her.

Det er foreløpig også uklart når han eventuelt blir utlevert til England.

[email protected]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon