Myanmar security police and workers stand near the border fence road which leads to the newly-built repatriation camps prepared for Rohingya refugees expected to return from Bangladesh, Wednesday, Jan. 24, 2018, in Taungpyo township, border town of northern Rakhine State, Myanmar. (AP Photo/Thein Zaw)

202 kilometer av det 293 kilometer lange gjerdet, som har en prislapp på nærmere 120 millioner kroner, står alt ferdig, opplyste en talsmann for regjeringen fredag.

annonse

Rundt 700.000 rohingyaer har flyktet over grensa fra Myanmar til Bangladesh siden regjeringshæren innledet en offensiv i delstaten Rakhine i slutten av august.

annonse

FN og USA har slått fast at den muslimske minoriteten er utsatt for etnisk rensing i Myanmar, og FNs spesialutsending for menneskerettigheter i landet sier at regjeringshærens operasjoner bærer preg av folkemord.

Myanmar og Bangladesh har inngått en avtale om at flyktningene skal sendes tilbake, noe FNs høykommissær for flyktninger advarer mot.

Human Rights Watch la fredag fram en rapport som viser at minst 55 rohingya-landsbyer er jevnet med jorda de siste månedene, og flyktningene har derfor ingenting å vende hjem til.

annonse
annonse

Myndighetene i Myanmar ser på rohingyaene som ulovlige innvandrere fra Bangladesh og nekter dem derfor statsborgerskap. Den muslimske minoriteten nektes også retten til å eie land og har svært begrensede rettigheter også på mange andre områder.

NTB-AP

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.