Pyeongchang , Sør-Korea 20180223. Tarjei Bø på skiskytterstafetten i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Tarjei Bø var sjeleglad for at han unngikk strafferunde på OL-stafetten og tok ankermann Emil Hegle Svendsen i forsvar.

Svendsen hadde gullmulighet på siste stående, men tapte duellen mot Sveriges Fredrik Lindström i de kraftige vindkastene. Dermed ble det norsk sølv.

– Vi føler alle med ham. Det er vel ingen som ønsker å være i den situasjonen han var i. Det er press nok å stå der, og med de vindkastene som kom, var det ekstremt imponerende av Sverige å klare det, sa Tarjei Bø om lagkameraten.

annonse

Han så Svendsen jobbe hardt med seg selv da gullkampen skulle avgjøres.

– Det så helt umulig ut. Emil ga det en sjanse, men vi så jo alle at det kunne gå begge veier, sa storebror Bø og billedliggjorde det med at børsa til både Lindström og Svendsen gikk «både høyre, venstre, opp og ned».

Avviser Sotsji-parallell

29-åringen ville samtidig ikke trekke for mange paralleller til OL-stafetten i Sotsji for fire år siden. Også da var Svendsen ankermann og fikk trøbbel på siste skyting. Den gang glapp også medaljen for Norge.

– Det er to forskjellige situasjoner. Da var det vindstille og kanskje stundens alvor som tok ham litt. Nå tror jeg han var i balanse, men han klarte ikke å mestre vinden. Det gjorde ikke jeg heller. Det var bare flaks at ikke jeg fikk strafferunde, sa Tarjei Bø.

De svenske skiskytterne avsluttet det som har vært et jubel-OL på skiskytterarenaen med nok et gull. To gull og to sølv ble fasiten.

– De er vel det laget som har truffet best med formen, både med hensyn til damene og herrene. Det er ekstremt imponerende det de har fått til, sa storebror Bø.

Medaljedrømmen brast

Selv drømte han om at vinterlekene i Pyeongchang skulle munne ut i karrierens første individuelle OL-medalje, men slik ble det ikke. Nærmere enn fjerdeplassen på jaktstarten kom han ikke.

– Det har ikke gått helt som jeg hadde håpet. Stafetten i dag var en opptur, så det var om ikke annet godt å få reise hjem med en medalje, avsluttet 29-åringen.

Nå venter verdenscuprenn i finske Kontiolahti kommende helg.

annonse

©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon