Johannes Thingnes Bø sier han fant tilbake til latteren i OL tirsdag. Det lover godt foran torsdagens normaldistanse. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

Johannes Thingnes Bø reiser hjem fra OL med to stafettsølv og én gullmedalje. Hadde noen tilbudt ham det før avreise, hadde svaret vært «ja, takk».

annonse

Stryningen kom til Pyeongchang med åtte verdenscupseirer i bagasjen denne vinteren. Det gjorde ham til en av de klareste norske gullfavorittene i Sør-Korea.

annonse

Først i tredje forsøk lyktes 24-åringens gulljakt etter tunge opplevelser på sprinten og jaktstarten. Triumfen på normaldistansen utløste en tåreflom som sa det meste om presset han hadde vært under.

Fredag rundet Thingnes Bø av karrierens andre OL med sølv på stafetten etter en råsterk tredjeetappe som sendte Norge rett inn i gullkampen.

– Jeg har levert tre solide løp og tre dårlige løp. Sånn sett er jeg heldig som sitter igjen med tre medaljer etter å ha hatt 50 prosent uttelling på løpene, oppsummerte 24-åringen overfor NTB.

annonse
annonse

– Hadde du takket ha til ett gull og to sølv før OL?

– Ja, ja, ja. Det hadde jeg veldig gjerne, smilte stryningen.

Lunefull vind

Han legger ikke skjul på at han gjerne skulle vært den mye omtalte OL-vinden foruten.

– Jeg synes det har vært vanskelige konkurranser med så vindfulle forhold. Det er det sjelden vi ser i verdenscupen, og det gjør det ekstra utfordrende for favorittene. Hvis det er vindstille og perfekte forhold, taler det for de beste, sa Thingnes Bø.

Stryningens form har vært meget god gjennom hele OL. Sprinten og jaktstarten ble imidlertid ødelagt av at han ikke behersket de vriene forholdene på standplass.

Thingnes Bø ser samtidig at vinden også kan ha bidratt til at han realiserte drømmen om å bli olympisk mester.

– Opplevelsene på sprinten og jaktstarten var kjedelige, men på en annen side traff jeg 18 på normalen, og da var det få som skjøt 20 på grunn av vinden, så det har slått begge veier, smilte 24-åringen.

Klandrer ikke Svendsen

Etter at han hadde sendt Emil Hegle Svendsen ut i ledelse på ankeretappen på fredagens stafett, luktet det nytt norsk gull, men Svendsen fikk trøbbel i vindkastene og måtte nøye seg med sølv.

– Vi skulle aller helst hatt gullet, men Emil gjorde sitt beste, og det går ikke an å klandre ham for det, sa Thingnes Bø.

– Og hadde ikke jeg bommet på det siste skuddet på stående, hadde jeg fått luka vi ønsket oss, men det blir rent hypotetisk, tilføyde han.

24-åringen avsluttet OL med to knallsterke stafettetapper. Mens andre merker slitasjen etter et langt mesterskap, er Thingnes Bø i bedre form nå enn da det startet.

– Ja, kanskje litt. Jeg har hatt det litt sånn i mesterskap. Det er tydelig at å gå konkurranser bare gjør meg godt. Jeg burde kanskje gått noen renn mellom verdenscuprennene i Antholz og OL, smilte han.

Nå rettes fokuset igjen mot verdenscupen. Første stopp er finske Kontiolahti kommende helg.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.