Kadafi Zaman er journalist i TV2. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

TV2-journalist Kadafi Zaman sier i et intervju med Journalisten at Norge sliter med alternative nyhetssider som sprer “fake news” og at redaksjoner må få inn flere personer med minoritetsbakgrunn.

– Vi trenger flere «Mustafaer» og «Ivanovaer» for å speile dagens Norge på en enda bedre måte. Det er for lite mangfold i pressen, forteller Zaman i intervjuet.

Kadafi har jobbet som nyhetsreporter i TV2 siden 2006. Han har også jobberfaring fra Stavanger Aftenblad og VG. Journalisten langer nå ut mot “grumsete nettsteder” som sprer falske nyheter.

annonse

– Fake news og grumsete nettsteder som later som de driver med seriøs journalistikk er mediebransjens største utfordring per dags dato, forteller Kadafi i intervjuet uten å utdype hvilke nettsider dette gjelder.

Avisen er ikke interessert i å vite hvem Kadafi sikter til. Er det Document? Resett? HRS? Ingen vet. Det viktigste budskapet er tydeligvis at “fake news” og “grumsete nettsider” blir nevnt i samme setning.

Spredte selv falske nyheter

annonse

På Twitter er Zaman aktiv og legger ikke skjul på hvem han misliker. Det går ofte hardt ut over Donald Trump. Som de fleste andre norske journalister liker Zaman å gjøre narr av den amerikanske presidenten.

“Hvit overlegenhet er terrorisme. #GunReformNow”, er et innlegg fra den rasefokuserte og svært kontroversielle gruppen Black Lives Matter.

Zaman har valgt å dele denne meldingen til sine norske følgere. Han har også valgt å dele en artikkel fra selveste Radikal Portal der det hevdes at Florida-skytteren Nikolas Cruz var medlem av en høyreekstrem militsgruppe.

Dette har i ettertid vist seg å være fake news. Politimesteren i Florida fortalte kort tid etter skoledrapene at det ikke var en link mellom en høyreekstrem militsgruppe og Cruz.

Men Twitter-meldingen som er delt fra journalist-kollega i NRK, Nomar Mubashir, står fremdeles. Den falske nyheten er ikke fjernet.

Håner regjeringen

annonse

Det er ikke bare i nyhetsredaksjonene at Kadafi vil ha inn flere med minoritetsbakgrunn. I en Twitter-melding fra januar gikk journalisten til angrep på dagens regjering.

– Ingen statsråder med minoritetsbakgrunn i regjeringen. Jaja. Godt en statssekretær med britisk far og en annen som er født i Tyskland har fått plass. Heia mangfold, var den sarkastiske beskjeden fra TV2-journalisten.

Twitter-meldingene får mange delinger og likes. Kadafi blir ansett som en seriøs journalist og har derfor over 30 000 følgere. Mange stoler på Kadafi. Han er tross alt ansatt i en av Norges største mediebedrifter og er pliktig til å formidle sannheten.

Spørsmålet er om vi får den virkelige sannheten i hans nyhetsreportasjer når vi leser de harde politiske budskapene han serverer daglig på Twitter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon