Director Erik Poppe, left, and actress Andrea Berntzen arrive for the screening of the film "Utoya 22. Juli" ( U - July 22) during the 68th edition of the International Film Festival 'Berlinale', in Berlin, Germany, Monday, Feb. 19, 2018. (Joerg Carstensen/dpa via AP)
annonse
annonse

Lørdag kan regissør Erik Poppes «Utøya 22. juli» vinne hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin.

Filmfestivalen i Berlin holdes i år for 68. gang. Det er totalt 24 filmer i årets hovedkonkurranse, av dem er 19 nominert til de gjeveste prisene, Gullbjørnen og Sølvbjørnen.

«Utøya 22. juli», som har norsk premiere 9. mars, ble vist under filmfestivalen i Berlin mandag denne uka. Anmelder Demetrios Matheou i det britiske filmtidsskriftet Screen Daily skrev dette etter å ha sett filmen.

annonse

– Sannsynligvis kommer det ikke noen mer rystende eller hjerteskjærende film på filmfestivalen i Berlin – eller på noen annen festival i år.

Filmen er skrevet på bakgrunn av vitneskildringer og kjente fakta fra terrorangrepet på Utøya i 2011 der 69 mennesker ble drept og 66 personer såret. Den er skapt i tett dialog med flere overlevende, men av hensyn til ofrene og pårørende er karakterer og enkeltopplevelser i filmen oppdiktet. Filmen følger hovedpersonen Kaja (18) som leter etter lillesøsteren sin under angrepet.

Medietilsynet har bestemt at filmen skal ha 15-årsgrense når den kommer på kino her hjemme.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon