Hollywood-produsent Harvey Weinstein ber retten avvise et søksmål mot ham hvor seks kvinner anklager ham for seksuelle overgrep eller trakassering. Foto: John Carucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Harvey Weinstein beklager overfor skuespillerne Meryl Streep og Jennifer Lawrence for å ha brukt deres uttalelser i forsøket på å få et søksmål mot ham avvist.

Hollywood-produsenten beklager torsdag overfor Streep og Lawrence for «upassende» bruk av deres tidligere uttalelser om ham.

– Weinstein vedkjenner de verdifulle innspillene både Meryl Streep og Jennifer Lawrence har bidratt med i debatten og beklager, heter det i en pressemelding.

annonse

De to skuespillerne raste mot Weinstein onsdag, etter at tidligere uttalelser fra de to, som satte produsenten i godt lys, ble brukt som argument i et forsøk på å avvise søksmålet mot ham. Uttalelsen fra Streep ble gitt i oktober i fjor, da hun sa at Weinstein alltid hadde vært respektfull i arbeidsforholdet dem imellom.

Streep uttalte onsdag at Weinsteins bruk av hennes uttalelse «som bevis på at han ikke misbrukte MANGE andre kvinner er patetisk og hensynsløst».

Weinstein ber retten om å avvise søksmålet hvor seks kvinner anklager ham for seksuelle overgrep eller trakassering. Weinsteins advokater mener søksmålet bør avvises fordi de angivelige overgrepene er foreldet. Samtidig hevder de det mangler bevis som bygger opp om anklagene.

annonse

Saken er en av flere som er blitt rettet mot den berømte Hollywood-produsenten i kjølvannet av metoo-kampanjen.

NTB-DPA
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon