US President's daughter and senior White House adviser, Ivanka Trump, arrives at the US House to meet with former US Olympians during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 24, 2018 in Pyeongchang. / AFP PHOTO / Ed JONES
annonse
annonse

President Donald Trumps datter Ivanka bruker besøket i Sør-Korea på å fortsette å legge press på Nord-Korea.

Ivanka Trump møtte Sør-Koreas president Moon Jae-in fredag. Ifølge Moons pressesekretær sa han til presidentdatteren at De olympiske leker i Pyeongchang legger til rette for dialog mellom de to koreanske landene. Moon påpekte videre viktigheten av at dialogen om atomnedrustning og interkoreansk samarbeid skjer side ved side.

Ivanka Trump svarte at hun er i landet for å feire OL, men også for å demonstrere USAs forpliktelse til å legge mest mulig press på Nord-Korea for å oppnå atomnedrustning.

annonse

Som et bevis på lovnadene, utvidet USA sanksjonene mot regimet i Pyongyang fredag. Finansdepartementet opplyste at én person, 27 selskaper og 28 fartøyer med tilknytning til regimet blir ilagt økonomiske sanksjoner.

Nord-Korea er fra før gjenstand for omfattende internasjonale sanksjoner som følge av at landet nekter å etterkomme krav fra FN om å stanse utviklingen av atomvåpen og langtrekkende missiler.

Lørdag var Ivanka Trump å se under flere av OL-grenene. Søndag skal hun være til stede under avslutningsseremonien i Pyeongchang. Også en delegasjon fra Nord-Korea skal se seremonien, men Ivanka vil trolig ikke møte noen av dem.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon