Illustrasjonsbilde. (John Thys, Pool Photo via AP)
annonse

Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Angela Merkel skal søndag diskutere med Russland hvordan våpenhvilen i Syria skal settes ut i livet. Samtalene skal også ta opp «et nødvendig politisk veikart for å oppnå varig fred» i det krigsherjede landet.

annonse
annonse

Møtet mellom de tre statslederne ble kunngjort like etter at FNs sikkerhetsråd lørdag kveld gikk enstemmig inn for en resolusjon om en 30 dager lang humanitær våpenhvile i Øst-Ghouta så snart som mulig.

Resolusjonen, som ble lagt fram av Sverige og Kuwait, har vært gjenstand for intense forhandlinger. Flere ganger de siste dagene er avstemningen blitt utsatt.

Russland var i utgangspunktet imot å stemme for en resolusjon som gikk imot Syrias president Bashar al-Assad, men ga seg til slutt etter flere endringer i utkastet.

annonse
annonse

NTB-AFP

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.