Bjørn Hansen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
annonse
annonse

I 30 år jobbet tromsøværingen Bjørn Hansen for NRK. De fleste nordmenn kjenner han kanskje best som USA-korrespondent og programleder for Urix. På Wikipedia kan man lese følgende om hans siste USA-innslag i karrieren:

“Hansen pensjonerte seg den 12. november 2008. En uke tidligere hadde han utført sitt siste oppdrag for NRK, da han satt på direkten hele natten mellom 4. og 5. november og dekket presidentvalget i USA. Da det ble klart at Barack Obama ville vinne, uttalte han: «Dette har vært den mest eventyrlige valgnatt noensinne. Dette er et veiskille både for USA og det internasjonale samfunn».”

10 år etter er Hansen fremdeles aktiv. Denne gang som gjesteskribent for Dagsavisen. Hans siste kommentar i den venstrevennlige avisen er oppsiktsvekkende kritisk mot USAs president og tromsøværingen ser ut til å ha inside-information når han skriver følgende:

annonse

“USAs førstedame Melania Trump skyr offentlighet og vantrives i rollen som utstillingsdukke for en narsissistisk ektemann.”

“Hun er førstedame mot sin vilje”, mener Hansen, som fokuserer på Trumps hårsveis for å skåre billige poeng.

“Det hender at de leier hverandre. Men visuelt er det, naturlig nok, han som dominerer, med sin heliport av en hårsveis og sitt brautende vesen. Ydmykelsene har vært tallrike.”

annonse

Hyller Hillary Clinton

Hansen retter så fokuset over på Hillary Clinton som han mener er blitt utsatt for den verste hetsen en kvinne noen gang har opplevd i amerikansk politikk.

“I nyere tid står Hillary Rodham Clinton fram som en ydmyket, men likevel utrolig sterk kvinne i sin egen rett. Nettopp hennes sterke og strenge personlighet har hun måttet betale dyrt for. Ingen kvinne i nyere tid har vært så hetset og utskjelt i offentligheten som henne. Men få har heller ikke vært så beundret som førstedame, som senator, som utenriksminister og som presidentkandidat.”

Hansen unngår å opplyse Dagsavisens lesere om alle skandalene til Hillary. Han unngår også å nevne at hele den etablerte pressen nærmest drev valgkamp for å få henne til å bli den første kvinnelige presidenten i USA. Et faktum som til og med CNN innrømmet.

– Vi kunne ikke hjulpet henne (Hillary) mer enn vi har gjort. Vi i media har vært de største til å promotere hennes kampanje, sa CNN-anker Chris Cuomo et halvt år før valget i 2016.

Kommentaren fra CNN-journalisten fikk ingen omtale i den etablerte pressen i Norge. Hvorfor?

Når man leser kommentaren til Bjørn Hansen, med 50 år bak seg som journalist, er det kanskje ikke så rart at sentrale opplysninger som taler mot Hillary blir utelatt når anti-Trump-bildet skal males. Det er tydeligvis en trussel for enkelte journalister at sannheten kommer frem i lyset.

annonse

Melania kjempepopulær blant folket

Hansen gir seg ikke med å angripe Trump, også førstedamen skal få sin dose kritikk:

“Melania Trump er så ulik Hillary Rodham Clinton som mulig. Sett utenfra mangler hun fullstendig politiske ambisjoner. Hennes eneste politiske tale viste seg i store trekk å være en kopi av en tale som Michelle Obama hadde holdt. Etter den kalde hånlatteren som møtte henne den gang har hun tiet i politiske sammenhenger. Noen få ytringer ved sosiale anledninger endrer ikke bildet av henne som en tilbaketrukket person som unngår det rampelyset som hennes mann søker for å massere sitt ego”

Nok en gang kommer NRK-veteranen med bastante meninger hvor han regelrett fører tusenvis av lesere i Dagsavisen bak lyset.

I en artikkel fra Trump-kritiske CNN innrømmet nyhetskanalen for to måneder siden at Melania er en voksende stjerne hvor hun har en approval rating på 54 prosent, dette opp fra 37 prosent året før.

Hva med Hillary Clinton som Bjørn Hansen roser opp i skyene?

I en meningsmåling samme periode hadde Hillary rekordlave 36 prosent approval rating og viser seg å være mer upopulær enn noensinne.

Hvorfor tar ikke den tidligere NRK-journalisten, med 50 år bak seg i faget, dette med i sin kommentar?

Det skal også nevnes at Melania er innvandrer og snakker fem språk flytende. En fakta som ikke lar seg vise på trykk hos MSM.

Unngår positiv omtale av Melania

Hansen glemmer også at Melania Trump tok til ordet før presidenten holdt en seierstale i Florida i 2017. Donald Trump var ikke klar over at Melania ønsket å holde en liten bønn for de fremmøtte, og fortalte selv i ettertid at han synes det var modig og vakkert utført.

annonse

Talen fikk selvfølgelig ikke omtale i Norge, og når slike fine øyeblikk fra Melania Trump blir utelatt i den etablerte norske pressen er det kanskje ikke rart at erfarne journalister som Bjørn Hansen har fått et forvrengt bilde av førstedamen i USA.

Videre skriver NRK-Hansen at Melania Trump nektet å være med presidenten til Davos og at en skilsmisse muligens er rett rundt hjørnet.

Fakta spiller tydeligvis ingen rolle. Å dikte opp “sannheter” er tydeligvis blitt journalistikk, selv for erfarne journalister med 30 år bak seg i NRK. Så lenge man opprettholder det ondskapsfulle bildet av “den brautende narsissisten” Trump så er jobben gjort, og Dagsavisen står klar med åpne armer for å trykke usannhetene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon