Snø har falt og lagt seg på Colosseum i Roma mandag. Foto: Alessandra Tarantino / NTB scanpix.
annonse
annonse

Det er ikke turister, men sibirkulde som besøker Romas berømte turisattraksjoner mandag. Snø for første gang siden 2012 har ført til kaos i hovedstaden.

En kaldfront med snø, regn og sterk vind fra Sibir nådde Italia søndag – og mandag kom snøværet til Roma. Colosseum, samt nærliggende Forum Romanum og Palatinerhøyden, har blitt stengt som følge av det uvanlige været.

Myndighetene har i tillegg oppfordret folk til å bli værende hjemme så mye som mulig, og stengt flere av byens skoler. I tillegg er busstilbudet i byen kraftig redusert, og togtrafikken inn og ut er preget av forsinkelser og kanselleringer. Undergrunnsbanen i Roma går imidlertid som normalt.

annonse

Snøfallet har ført til at veiene har vært usedvanlig stille i turistbyen så langt, og isteden ser man heller mange fotgjengere som er ute for å fotografere Romas berømte bygninger kledd i snø.

Som følge av kulda har lokale myndigheter besluttet å holde flere kirker, undergrunns- og togstasjoner åpne for å gi husly til hjemløse.

Roma er ikke den eneste byen i Italia som har slitt med snøværet, og flere andre steder sentralt i landet har fått et hvitt teppe over seg. Søndag måtte fotballkampen mellom Juventus og Atalanta i Torino avlyses på grunn av snø.

annonse

NTB-DPA
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon