Rånåsfoss 20160415. I dag legger regjeringen fram den første helhetlige stortingsmeldingen om energipolitikk på 17 år. Bilde er fra trafostasjonen på Rånåsfoss. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etterslepet på vedlikeholdet på det norske strømnettet er på svimlende 140 milliarder kroner. Storting og regjering kan og må aldri godta at forfallet på det norske strømnettet som har blitt forsømt av kommunale og fylkeskommunale energiselskap, skal betales ved at regningen på 140 milliarder kroner sendes til det norske folk over en periode på 10 år.

Analysebyrået Oslo Economics har gått gjennom regnskapene til 135 nettselskaper. Gjennomgangen viser at kommunene tar store utbytter i selskapene, og utbyttene blir større og større fra år til år. Bare i 2016 tok disse eierne ut 1,3 milliarder kroner i utbytte. Nettleie forbrukerne har betalt inn, blir altså ikke brukt til vedlikehold av strømnettet, men går til utbyttefest til grådige eierne.

Dette betyr dessverre at nettleien blir langt dyrere og at Ola og Kari Nordmann, må betale to ganger for å vedlikehold av det norske strømnettet. I tillegg til denne dobbeltbeskatningen skal det også innføres en “rushtidsavgift” for strøm der det blir dyrere å motta strøm i en døgns-syklus når forbruket og behovet for strøm er størst for det norske folk.

Demokratene i Norge krever derfor politisk handlekraft ved at storting og regjering snarest griper inn og stopper denne helt urimelige skjulte ekstra skatten ovenfor det norske folk. Nok er nok – her må det sies stopp!

 

Annonser
  • 1.4K
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]