HORTEN 20150312. Monica Lewinsky, Min historie på Marie Høeg konferansen på Publicom Scene i Horten torsdag. I sitt foredrag forteller Lewinsky om skammen og smerten hun følte hun påførte sine nærmeste. Monica forteller hvordan hun, utrolig nok, overlevde seg selv, og om hva nettmobbing gjør med en person. Monica Lewinsky er en av de første personene som har opplevd nettmobbing på kroppen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Lewinsky var en ung og ukjent praktikant i Det hvite hus da hennes forhold til president Clinton plasserte henne på avisforsider verden over i 1998. Ingen detalj var for privat eller intim til å omtales offentlig.

I et innlegg i magasinet Vanity Fair skriver Lewinsky, som i dag er 44 år gammel, hvordan hun har endret syn på affæren som gjorde henne herostratisk berømt for 20 år siden. Hittil har hun sett på det som et forhold basert på samtykke, men metoo-kampanjen har forandret på det.

annonse

– Han var min sjef og den mektigste mannen på kloden. Han var 27 år eldre enn meg og burde visst bedre, skriver Lewinsky. Hun mener i dag at hun var et offer for maktmisbruk, men skriver samtidig at det hele er komplisert og at hun ikke forsøker å fraskrive seg sin del av ansvaret for det som skjedde.

En omfattende gransking av Clinton for eiendomsinvesteringer, håndtering av hemmelige dokumenter og seksuell trakassering, toppet seg med Lewinsky-affæren. Presidenten nektet for å ha hatt sex med Lewinsky, men ga seg da hans sæd ble funnet på kjolen hennes. Han innrømmet overfor en jury å ha hatt et upassende forhold til den mye yngre kvinnen.

NTB-TT

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon