Oslo 20160302. Skiskytter-VM i Oslo 2016. Administrerende direktør for Oslo2016, Per Bergerud, under pressekonferansen organisasjonskomiteen for skiskytter-VM Oslo2016 holder på pressesenteret i VM-anlegget i Holmenkollen onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Per Bergerud, som har arrangert flere store mesterskap i Norge, mener man ikke bør søke OL før IOC har kuttet i antall øvelser.

– Som den store vinternasjonen vi er bør vi ta et initiativ til å arrangere framtidige OL, men bare dersom IOC gjør flere nødvendige grep, sier Per Bergerud til NRK.

Han var direktør da Norge arrangerte VM i skiskyting og leder nå VM i orientering i Østfold 2019, og mener OL har gått ut av alle dimensjoner. Da Lillehammer arrangerte vinterlekene i 1994 var ble det delt ut medalje i 64 øvelser. I Pyeongchang var tallet 102.

annonse

– Hvorfor skal langrenn, skiskyting og skøyter ha 12–14 øvelser, mens andre grener har én til tre? Her ligger det potensial til å kutte og spare kostnader, sier Bergerud.

Verken Ådne Søndrål, tidligere olympisk mester på skøyter og IOC-medlem, eller Halvor Lauvstad, generalsekretær i skøyteforbundet, er av samme oppfatning.

– Om man har en ekstra fellesstart på ski eller lagtempo skøyter må man likevel ha arenaen og hallen. De nye øvelsene har vært med på å fylle de 16 dagene man uansett har. Jeg er enig i at IOC må ta grep, men jeg har mer tro på å spre øvelsene geografisk enn å kutte, sier Søndrål.

Lauvstad mener flere øvelser og distanser gjør at flere typer ulike utøvere kan hevde seg, både på skøyter og langrenn.

annonse

– Vi kan alltid utvikle oss, og se om man kan oppdatere konkurranseprogrammet. Spørsmålet er om det skal gå på bekostning av noe annet, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon