Oslo 20171004. Trond Helleland bak og Olemic Thommessen i vandrehallen Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Først etter at stortingspresident Olemic Thommessen har redegjort for Stortinget, vil Høyre ta stilling til om byggesprekken bør få følger for stillingen hans.

Stortingspresident Olemic Thommessen er under hardt press fra opposisjonen så vel som fra egne rekker. Etter tidligere på dagen å ha orientert finanskomiteen og de parlamentariske lederne om byggesaken, måtte han onsdag ettermiddag svare på kritiske spørsmål fra partifellene i Høyre.

– Vi har diskutert byggesaken, ikke tilliten til Olemic Thommessen. Den vil vi naturligvis også diskutere på et eller annet tidspunkt – dersom det blir et tema, sa Høyres parlamentariske leder Trond Helleland til pressen etter møtet.

annonse
Vil vente

Flere partier har krevd at stortingspresidenten redegjør for Stortinget i plenum om utviklingen i byggeprosjektet som har sprengt de økonomiske rammene gang på gang. Noen dato er ennå ikke satt, men Helleland understreker at det må skje raskt.

– I løpet av neste uke eller uka etter bør redegjørelsen være holdt. Vi må la stortingspresidenten og presidentskapet som har håndtert dette på vegne av oss stortingsrepresentanter, få gitt denne redegjørelsen før vi begynner å avsi noen dom, fortsetter han.

– Grusom

Helleland beskriver saken som veldig vanskelig og overskridelsen som grusom. Han mener saken tærer på tilliten til de folkevalgte generelt.

annonse

– Stortinget som organ må håndtere dette på en ordentlig måte. Det gjør vi ikke gjennom å utstede tillitserklæringer i mediene. Vi må avvente redegjørelsen som blir gitt, sier han.

Gruppemøtet startet klokken 15 og Thommessen forlot rommet sammen med statsminister Erna Solberg (H) etter en time, mens møtet, som dreide seg om flere temaer, pågikk i ytterligere halvannen time.

– Jeg har ingen kommentarer til det som blir sagt på Høyres gruppemøter, sa statsministeren til NTB på vei ut. Heller ikke stortingspresidenten ville gi noen kommentarer.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon