Trumps nære medarbeider Hope Hicks på vei inn i høringen der Hicks nektet å svare på spørsmål om tiden i Det hvite hus. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Hope Hicks, som lenge har vært en av Donald Trumps nære medarbeidere, ville ikke svare på spørsmål om tiden i Det hvite hus da hun var til høring i Kongressen.

Hicks var kalt inn til lukket høring i etterretningskomiteen i Representantenes hus. Komiteen står for en av granskingene av mulig kontakt mellom Trumps folk og Russland. Hicks har jobbet tett på Trump i flere år og ble dermed sett på et som et potensielt viktig vitne til hva presidenten har foretatt seg. Hun var talspersonen hans under valgkampen og er i dag kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus.

I det ni timer lange møtet svarte Hicks på spørsmål om sin rolle i valgkampen og enkelte spørsmål om overgangsperioden mellom valgseieren og Trumps innsettelse som president. Men perioden i Det hvite hus ville hun ikke snakke om, sier Adam Schiff, som er den fremste demokraten i komiteen. Han sier hun ikke påberopte seg noen form for immunitet, men sa hun var blitt rådet til ikke å svare.

annonse

Granskingen dreide seg først og fremst om valgkamperioden, men panelet hadde også spørsmål om tiden etter innsettelsen, inkludert Hicks’ rolle i utformingen av en uttalelse om et møte i 2016 mellom folk fra valgkampstaben og russiske tjenestemenn.

Den aktuelle uttalelsen er av stor interesse for Robert Mueller, som leder FBIs etterforskning av mulig russisk innblanding i valget for halvannet år siden.

– Alle spørsmålene våre om hva som inngikk i den uttalelsen, forble ubesvart, sier Schiff.

annonse

NTB-AP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon