Direktør Libe Rieber-Mohn i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet mener kommunene må opprettholde tilbudet til de bosatte flyktningene, selv om antallet flyktninger er på vei ned. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet bosatte 11.100 flyktninger rundt om i Norge i 2017. Det er 4.200 færre enn året før.

annonse

Totalt har nå 50.000 flyktninger fått nye hjem i Norge ved hjelp av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) de fem siste årene.

– Det er et godt samarbeid mellom Imdi og kommunene om bosetting av flyktninger, og det gir resultater. Vi bosetter raskere, og dermed går ventetiden og antall flyktninger i mottak ned. Nå må vi sørge for at flyktningene kommer i jobb og blir en del av lokalsamfunnet, sier direktør Libe Rieber-Mohn i Imdi i en pressemelding.

I 2016 ble nærmere 15.300 flyktninger bosatt i Norge. Dermed var det i fjor en nedgang på 4.200 flyktninger som ble bosatt.

Direktoratsdirektøren oppfordrer kommunene til å opprettholde tilbudet til de bosatte flyktningene, til tross for at det nå kommer færre flyktninger til Norge enn tidligere.

– Det lønner seg å investere i integrering. Hvis flyktningene blir stående utenfor arbeidslivet, vil det merkes på flere av kommunens utgiftsposter. Vi vet også at situasjonen fort kan snu, og at bosettingsbehovet kan øke raskt. Da er det viktig at integreringstiltak og kompetanse er på plass, sier Libe Rieber-Mohn.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.