Foto: Christofer Owe/Resett
annonse
annonse

Bergens Tidende har en kommentar om Resetts omtale av Sumaya Jirde Ali, og den kommentaren er mildt sagt aggressiv. Det er en språkbruk som vitner om mangel på argumenter. Det er et orkester av følelser, der Resett og dens lesere er slemme, og de som bærer Sumaya Jirde Ali på gullstol er snille. (Resett: Venstresiden (mis)bruker Sumaya Jirde Ali for alt det er verdt).

Å ha noe mening utover denne konsensus er, ifølge Morten Myksvoll, kommentator i Bergens Tidende, «et angrep på demokratiet». Da er man et «kloakkrør» og er underlagt «ytre høyres kommandosentral». Resett! En «krenkestab» som holder til i en dyster kjeller med en knirkende trapp og edderkopper, langt der nede i mørket leder de «lavpanna bøller». «Emosjonelle som tror de er rasjonelle», men de er egentlig «fordummende internettkrigere».

Resett er kloakkrøret versus en ung prisbelønt farget muslim med tildekking. Sumaya Jirde Ali er en som våger å stå frem, en som har ryggrad, en som gir det multikulturelle Norge et ansikt. En ung kvinne som skriver dikt om hvor vanskelig det er å leve, at alle er imot en og det gode liv er som stjernene, de er vakre å se, men så langt unna rekkevidde. Men det er orden der oppe, stjernene danser ikke, de står på plass, selv om det blir dag og de blir borte.

annonse

Som hør og bør i «medstraumsmedier,» som BT kaller seg selv, hvis en ikke finner noe håndgripelig i teksten: Gå for kommentarfeltet og let etter noe som kan settes opp i verste mening! Et gammelt knep som enda brukes, av uviss årsak siden det kun appellerer til emosjonelle. Andre overser sånt og fokuserer på det som er poenget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon