Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

En muslimsk radiostasjon i Storbritannia kringkastet en beskjed som hyller den krigerske profeten Muhammed og oppfordrer muslimer til å halshugge såkalte ”lowlifes” og myrde ”skitne” vantro. De hatefulle, truende ytringene rettet mot ikke-muslimer resulterte i at radiostasjonen ble bøtelagt.

annonse

Radio Dawn blir kringkastet på ikke-britiske språk i Nottingham-området. Den hatefulle retorikken stasjonen skal være bøtelagt for, kom som en islamsk nasheed, et slags islamsk kamprop med musikk i bakgrunnen.

Beskjeden skal ha blitt kringkastet i desember 2016 og ble dessuten lest opp av en svært ung gutt, bare 17 år gammel, på urdu.

Radiostasjonen drives av Karimiainstituttet, som ble grunnlagt av Musharraf Hussain, som i 2009 ble tildelt den britiske imperieordenen for sine ”innsats for gode relasjoner i samfunnet”.

Etterforskere fra Ofcom har imidlertid kommet frem til at stasjonen har spredt hatefull propaganda mot ikke-muslimer og at stasjonen har brutt betingelsene satt for deres radiolisens.

– Hadde det ikke vært for den krigerske holdningen til profeten, ville noen fortsatt ha husket Muhammeds sverd? Selv i dag, om vi kunne gjenopplive den lidenskapen blant dem, kunne vi også ha begravet de skitne ikke-troende, resiterte den unge gutten.

Karimiainstituttet hevder kringkastingen av nasheeden var et uhell og insisterer på at beskjeden ble valgt på grunn av dens melodiske og harmoniske kvaliteter snarere enn innholdet i teksten.

– Om bare vi kunne vekke kjærligheten for Jihad (hellig krig) kan vi halshugge ”lowlifes” som Abu Jahal, heter det videre i teksten.

Abu Jahal var en av polyteistisk motstander av profeten Muhammed og sistnevntes krigerske islamisering. Jahal ble drept av Muhammeds støttespillere i år 624. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.