Kirkenes 20180303. Alf E. Jacobsen (Ap), ordfører i Hammerfest kommune. Jacobsen stemmer nei til sammenslåingsavtalen mellom Troms og Finnmark. Arbeiderpartiet i Finnmark sier nei til sammenslåingsavtalen med Troms. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Styret i Finnmark Ap endrer innstillingen og sier nei til fylkesavtalen mellom Troms og Finnmark få timer før fylkesårsmøtet starter i Kirkenes lørdag.
Nei-vinden som har blåst over Finnmark Arbeiderparti, får fylkesstyret til å snu i håp om at det skal bli et enstemmig vedtak fra fylkesårsmøtet.

– Vi kommer til å legge fram en ny innstilling. Den er ikke klar ennå, men konklusjonen er at styret foreslår at årsmøtet i Finnmark Ap sier nei til avtalen om å slå sammen Troms og Finnmark, sier fylkesnestleder og Hammerfest-ordfører Alf E. Jacobsen til NTB.

De siste dagene har stadig flere lokallag hatt møter der medlemmene har sagt et klart nei til avtalen. Etter at Hammerfest som det største lokallaget sluttet seg til nei-fløyen, var det klart at et flertall av delegatene på årsmøtet i Finnmark Ap kommer til å stemme ned avtalen.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon