Del saken
 • 280
 •  
 •  
 •  
 •  

I 2006 ble filmen ”Naive Norge” vist på TV2. Den var laget av Christofer Owe og basert på hans erfaringer gjennom ett år på Holmlia. Det var et usminket bilde, faktisk en dokumentar før sin tid. Owe eksponerte nettopp naive Norge.

Om flere hadde åpnet øynene, kunne dagens situasjon kanskje vært bedre.

Men Owe ble fordømt som fordomsfull rasist. Andre som hadde vært med på produksjonen vasket sine hender, mens falske moralister som den «barnevennlige» forleggeren Anders Heger og konstruktivisten Thomas Hylland Eriksen øste sin forakt ut i de lydhøre etablerte mediene.

Owe ble persona non grata som fotograf og regissør. Han mistet oppdrag og ble utstøtt. Owe ble en fredløs vandrer.

I en slik situasjon blir man enten knekt, eller man finner nytt innhold i livet sitt. For Owe ble det friluftsliv, flyging, kjenne vindene, tolke naturen snarere enn lunefulle, hatske og naive mennesker. Den interessen har holdt bitterheten fra livet, men bare så vidt.

 

Det ble mange filmer fra reiser i inn og utland, gjennom ørkener og kulturlandskap, over slott og amfiteatre, over fjell og vidder. Her er et selvironisk portrett, en dristig ferd fra Bitihorn med paraglider og telt.

”Villmarksdude”:  – Jeg måtte finne noe som var mindre farlig enn innvandringskritikk.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 280
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]