Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

En Ap-tillitsvalgt i Oslo ble gjenvalgt til et lokalt verv etter at partiet mottok et varsel om at vedkommende skal ha drevet med seksuell trakassering.

Saken ble kjent i Dagbladet før helgen. Da uttalte Siri Gåsemyr Staalesen i Oslo Ap at «konsekvensene er at vedkommende er blitt bedt om å trekke seg fra byomfattende verv i Oslo Ap og i AUF i Oslo».

Men ifølge avisa ble den aktuelle politikeren gjenvalgt til et tillitsverv i et lokallag i Oslo etter at varslersaken var ferdig håndtert.

annonse

– Det tok litt tid etter at konklusjonen ble fattet til den ble etterlevd fra begge parter, sier Staalesen og innrømmer at ting burde ha vært gjort annerledes.

Hun har ikke svart på Dagbladets spørsmål om hvorvidt det er aktuelt å frata politikeren det lokale vervet.

Arbeiderpartiet og AUF har tidligere opplyst at de har mottatt et tjuetall varsler siden midten av desember i fjor. Flere av varslene var knyttet til tidligere nestleder Trond Giske, som valgte å trekke seg fra vervet i kjølvannet av varslersakene mot ham.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]