Den syriske presidenten Bashar al-Assad. Foto: AFP/Sana/Stringer
annonse

I en uttalelse søndag slår Assad fast at hans regime vil fortsette å bekjempe det han beskriver som terrorisme i landet, melder Reuters.

– Operasjonen i Øst-Ghouta er en forlengelse av kampen mot terrorisme. Operasjonen vil fortsette, sa han og påpekte at hans regime gir sivile mulighet til å evakuere området.

Ifølge AP har ingen sivile blitt evakuert gjennom den humanitære korridoren som ble åpnet av den syriske regjeringen og dets allierte Russland for over en uke siden.

annonse

Den siste tiden har Syrias regjering vært under internasjonalt press for å stoppe angrepene i Øst-Ghouta. FNs sikkerhetsråd krevde forrige helg en 30 dager lang våpenhvile i Syria. Den er ikke iverksatt. I stedet har Russland beordret en femtimers daglig «humanitær pause» i Øst-Ghouta.

Assad benyttet også anledningen søndag til å si at det den vestlige verden beskriver som en humanitær krise i området er en «latterlig løgn».

NTB-RITZAU-AFP

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]