This photo released Feb. 20, 2018 by the Syrian Civil Defense group known as the White Helmets, shows members of the Syrian Civil Defense group working to remove victims from under the rubble of a damaged shelter that was hit in airstrikes and shelling by Syrian government forces, in Ghouta, a suburb of Damascus, Syria. Thousands of Syrians huddle in basements and underground shelters across eastern Ghouta, outside Damascus, hiding from the horror raining down from Syrian army jets that almost never leave the skies. (Syrian Civil Defense White Helmets via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det opplyser FN søndag.

Det bor om lag 400.000 mennesker i den opprørskontrollerte enklaven, som har vært beleiret av syriske regjeringsstyrker siden 2013.

Den humanitære situasjonen i Øst-Ghouta er prekær, ikke minst på grunn av offensiven som regimestyrkene startet i midten av februar. Siden 18. februar har intense luftangrep samt bakkeinvasjonen som startet for få dager siden, ført til at over 640 sivile, deriblant mange barn, har blitt drept.

Mangel på livsviktige forsyninger som mat, medisiner og rent vann har gjort situasjonen ekstremt vanskelig for sivilbefolkningen.

FNs sikkerhetsråd krevde forrige helg en 30 dager lang våpenhvile i Syria. Den er ikke iverksatt. I stedet har Russland beordret en femtimers daglig «humanitær pause» i Øst-Ghouta. Men lite eller ingen nødhjelpen har kommet fram, og ingen sivile har blitt fraktet ut gjennom den humanitære korridoren som er opprettet fordi det har vært kamper i området, ifølge nyhetsbyrået AP.

NTB-AFP

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]