Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Vi har den siste tiden fått høre om en eskalerende problematikk med vold, særlig konsentrert til Oslos ytre østkant. Skoler har måttet installere særlige sikkerhetssystemer vi har vært vant til å se i ghettoene i USA. Bydeler i Groruddalen og Søndre Nordstrand er spesielt hardt rammet.

Resett har snakket med noen av våre anonyme kilder internt hos politiet. De forteller om blind vold mot tjenestepersoner og om kriminelle gjenger som samarbeider og får varslet hverandre dersom politiet skulle dukke opp i området. Slik vanskeliggjør de kriminelle gjengene politiets arbeid i enkelte området.

– Dette begynner å bli svært alvorlig. Det må helt andre tiltak til for å få snudd denne situasjonen. Staten viser en svakhet overfor disse forbryterne. Det har satt seg en kriminologisk tankegang der man tror at straff ikke funker og der respekt for autoriteter blir sett på som undertrykkelse. Det får frem det verste i folk, og vi ser at volden brer om seg på alle området i samfunnet, sier en av politifolkene Resett har snakket med.

annonse

Resetts kilder i politiet opplyser om flere hendelser som involverer vold, trakassering, kriminelt oppvigleri og samarbeid mot politiet. En av disse dreier seg om en episode på Haugenstua for et par uker siden.

Lørdag 17. februar ble etter det Resett erfarer en politipatrulje med tre betjenter angrepet og forulempet av flere ungdommer på Haugenstua. Patruljen var i området i samband med en fest på Verdenshavet. Festen skal ha vært over ved 22-tiden, og da var det mange ungdommer i området rundt. Politibetjentene snakket til en av de utenlandske guttene og fikk god kontakt med vedkommende. De ble så enige i at ungdommen skulle gå hjem.

Ungdommen tok ikke denne oppfordringen og ble værende på stedet. Da bestemte politiet seg for å kjøre ham hjem. Gutten gjorde kraftig motstand, og betjentene ble nødt til å sette på ham håndjern. Motstanden gutten maktet å yte var så kraftig at det måtte hele tre stykker til for å legge ham i bakken.

annonse

Ifølge en kilde i politiet skal det da ha «klikket» for guttens venner, som kom «til unnsetning» for å «hjelpe» kameraten sin. To av politibetjentene måtte holde gutten nede, mens den siste betjenten forsøkte å holde kameratene unna. Den ene betjenten ble blant annet sparket i ryggen, av en gutt som skal ha vært født i 2002. Mens dette pågår, står det andre ungdommer rundt og filmer og roper ukvemsord mot politiet.

Omsider får politifolkene gutten i håndjern opp på bena, men da sparker gutten fra politibilen i det en av de andre guttene kaster seg opp på panseret og taket på bilen for å ta politibetjentene. Han river så av sambandsslyngen på en av politiets walkietalkies. Da tar politiet endelig frem pepperspray med klare pålegg til ungdommene om å ikke komme nærmere.

To av ungdommene etterkom ikke formaningen og ble dermed pepret. Disse to skal også begge være født i 2002.

Da roet det seg endelig og politiet får assistanse fra andre patruljer. Ungdommene blir bedt om å gå, men blir værende og fortsetter å trakassere politiet med skjellsord som «feige fittepoliti», men etterhvert som politiets tilstedeværelse i området øker, kommer situasjonen omsider under kontroll. En av ungdommene ble kjørt hjem til foreldrene. De andre ble sluppet på stedet.

Dette er ikke en unik hendelse. Resett vil i tiden fremover fortsette å rapportere om lignende hendelser. Ifølge våre kilder i politiet er det kommet etterretningsinformasjon der det fremkommer at ungdommer på Oslo øst skal ha bestemt seg for å «ta» politiet. Politifolkene Resett har snakket med tror dette vil innebære at gjengene vil søke seg ut en enslig patrulje og angripe denne. Det skal også være kjent for politiet at disse ungdommene skal ha vært i kontakt med gjenger i Sveriges mange utenforskapsområder, for «inspirasjon» til eventuelle angrep på politifolk i tjeneste.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon