President Donald Trump speaks at a news conference with Australian Prime Minister Malcolm Turnbull in the East Room of the White House in Washington, Friday, Feb. 23, 2018. (AP Photo/Carolyn Kaster)
annonse
annonse

Antallet arresterte ulovlige innvandrere til USA steg med 30 prosent i Donald Trumps første år som president. Antallet falt drastisk i flere år mens Obama var president. Det er først og fremst kriminelle innvandrere som den amerikanske immigrasjons- og tollforvaltningen (ICE) har arrestert. Det viser tall fra det amerikanske forskningsinstituttet Pew Research Center.

Innvandrere tidligere dømt for kriminelle handlinger utgjorde 74% av alle arrestasjoner fra amerikanske immigrasjons- og tollforvaltningen (ICE) i 2017, ifølge data fra byrået. Resten ble klassifisert som “ikke-kriminelle” arresterte, inkludert 16% som avventer kriminelle anklager og 11% uten kjente kriminelle overbevisninger eller siktelser.

Profilen til arrestasjonene har endret seg betydelig de siste åtte årene: I 2009, det tidligste året med sammenlignbare data, utgjorde innvandrere uten tidligere kriminelle overbevisninger størstedelen (61%) av de som ble arrestert av byrået, skriver Pew Research Center.

annonse

Totalt sett ble antallet av ICE-arrestasjoner kraftig i redusert i løpet av denne perioden, fra 297 898 i 2009 (året President Barack Obama kom på kontoret) til 143 470 i 2017 (da president Donald Trump tok stilling). Men i fjor var det en økning på 30% fra året før. Det meste av økningen kom etter at Trump undertegnet en utøvelsesordre for å styrke håndhevelsen.

Mens ICE-arrestasjonene samlet steg fra 2016 til 2017, var det en økning i arrestasjoner for de som ikke var tidligere dømte. Likevel hadde hovedparten av de som ble arrestert i 2016 og 2017 tidligere dommer mot seg.

ICE-arrestasjonene kan skje på flere måter. Byrået er avhengig av regjeringsdatabaser for å spore flyktninger, og det kan fange mistenkte i domstolene. Men i de fleste tilfeller tar ICE varetekt av folk etter at lokalt politi eller statspolitiet har arrestert dem.

Blant ICE arrestasjonene i 2017 av personer med tidligere dommer  var den vanligste kriminelle kategorien kjøring under påvirkning av alkohol, etterfulgt av å ha solgt “farlige stoffer”. Innvandringsforbrytelser, som inkluderer falske påstand om amerikansk statsborgerskap, var den tredje vanligste kriminalitetstypen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon