Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Påtalemyndigheten mener den 59 år gamle legen først overmedisinerte sin samboer slik at hun døde og deretter forfalsket testamentet hennes for å få tak i arven.

annonse

Samboeren – Anne Linell Sundt (39) – døde som følge av stort inntak av sterkt avhengighetsskapende preparater. Påtalemyndigheten mener den tiltalte legen må bære ansvaret for dødsfallet og har tatt ut tiltale for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han er også tiltalt for flere brudd på helsepersonelloven.

annonse

Tiltalen beskriver hvordan mannen over en toårsperiode skrev ut stadig større doser av en rekke sterke medisiner til sin kjæreste og samboer, noe som førte til et stadig økende forbruk av preparatene. Politiet mener dødsfallet snaut to uker før jul 2014 skyldtes en overdose av blant annet Petidin, Fentanyl, Karbamazepin, Ketobemidon, Zopiclon, Kodein og Diazepam.

Nekter straffskyld

Rettssaken mot mannen starter i Oslo tingrett tirsdag og skal behandles de tre kommende ukene. Legen nekter straffskyld.

annonse
annonse

59-åringen var under store deler av etterforskningen siktet for forsettlig drap, noe som betydde at politiet mente han hadde til hensikt å ta livet av samboeren. Politiets hovedteori var at legen hadde drept kvinnen med en overdose av legemidler. Motivet skal ha vært arv. Denne mistanken ble underbygd av at han etter Sundts død også skal ha forsøkt å forfalske samboerens testamente slik at han ble tilgodesett.

– Betydelige verdier

Mannen er derfor også tiltalt for dokumentfalsk og forsøk på bedrageri etter at han skal ha innlevert testamentet til Oslo byfogdembete uten å fortelle at testamentsvitnene hadde signert det etter at Sundt døde, og at testamentet var tilbakedatert.

– Han forsøkte slik å forlede Oslo byfogdembete og/eller Anne Linell Sundts dødsbo til å tildele ham betydelige verdier i arv, heter det i tiltalen.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.