Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Påtalemyndigheten mener den 59 år gamle legen først overmedisinerte sin samboer slik at hun døde og deretter forfalsket testamentet hennes for å få tak i arven.

Samboeren – Anne Linell Sundt (39) – døde som følge av stort inntak av sterkt avhengighetsskapende preparater. Påtalemyndigheten mener den tiltalte legen må bære ansvaret for dødsfallet og har tatt ut tiltale for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han er også tiltalt for flere brudd på helsepersonelloven.

Tiltalen beskriver hvordan mannen over en toårsperiode skrev ut stadig større doser av en rekke sterke medisiner til sin kjæreste og samboer, noe som førte til et stadig økende forbruk av preparatene. Politiet mener dødsfallet snaut to uker før jul 2014 skyldtes en overdose av blant annet Petidin, Fentanyl, Karbamazepin, Ketobemidon, Zopiclon, Kodein og Diazepam.

Nekter straffskyld

Rettssaken mot mannen starter i Oslo tingrett tirsdag og skal behandles de tre kommende ukene. Legen nekter straffskyld.

59-åringen var under store deler av etterforskningen siktet for forsettlig drap, noe som betydde at politiet mente han hadde til hensikt å ta livet av samboeren. Politiets hovedteori var at legen hadde drept kvinnen med en overdose av legemidler. Motivet skal ha vært arv. Denne mistanken ble underbygd av at han etter Sundts død også skal ha forsøkt å forfalske samboerens testamente slik at han ble tilgodesett.

– Betydelige verdier

Mannen er derfor også tiltalt for dokumentfalsk og forsøk på bedrageri etter at han skal ha innlevert testamentet til Oslo byfogdembete uten å fortelle at testamentsvitnene hadde signert det etter at Sundt døde, og at testamentet var tilbakedatert.

– Han forsøkte slik å forlede Oslo byfogdembete og/eller Anne Linell Sundts dødsbo til å tildele ham betydelige verdier i arv, heter det i tiltalen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]