Londons borgermester Sadiq Khan. Foto: REUTERS/Simon Dawson

En muslimsk lærer i London ble fredag funnet skyldig i å rekruttere barn inn i en «hær» av barnejihadister. Barna var planlagt å brukes for å assistere terrorister i en rekke planlagte terrorangrep i den britiske hovedstaden.

annonse

Læreren, ved navn Umar Haque, er 25 år gammel og skal ha vist elevene sine voldelig, ekstremistisk propaganda, blant annet videoer av halshugging. Han skal ha tvunget elevene til å øve seg på å angripe britiske politifolk.

Haque sier til sitt forsvar at løgn og jihad er en sentral del i hans religion, videre klandrer han såkalte «fascister», politiet og samfunnet for sine ekstremistiske, kriminelle handlinger. Han hevder å ha vært med på å «forberede selvforsvar» mot et «fascistisk opprør». Han påstår også at politiet er fascistisk.

– Han forsøkte å forberede barna til å bli martyrer ved å tvinge dem til å utføre rollespill av terrorangrep. En del av rollespillet bestod i å late som om man angrep politibetjenter, sier Dean Haydon, som leder Londons Metropolitan Police innsats for terrorbekjempelse.

Samtidig blir den britiske hovedstaden, der hvite briter nå er en etnisk minoritet, stadig mer utrygg og preget av voldelig kriminalitet. Mellom 2015 og 2017 steg antall mord i London med hele 27,1 prosent. Drap involverende ungdom har steget med 70 prosent. Ran økte med 33,4 prosent og voldtekter med 18,3 prosent. Kriminalitet involverende kniver har økt med 31,1 prosent. På bare to år.

Londons muslimske borgermester, Sadiq Khan, legger skylden på høyreorienterte regjeringers budsjettkutt, og påstår at befolkningens bekymringer er overdrevne. Han hevder det kommer av påvirkning fra høyrevridde motstandere.

Nå er borgermester Khan klar for å ta tak i en ny problemstilling, men det har ingenting med kriminalitet å gjøre. Labour-politikeren siterer en rapport som hevder at såkalte svarte og andre etniske minoriteter tjener 37 prosent mindre enn hvite arbeidstagere. Hva slags jobber, hvor mange timer det jobbes etc. er ikke tatt med i beregningen. Likevel hevder borgermesteren at hvite briter tjener mer enn andre grupper for det samme arbeidet.

– Denne sortens urettferdighet tar mange år å utvikle og blir dypt sementert. Min administrasjon har endelig begynt prosessen med å snu dette, sier Khan.

Den britiske hovedstadens radikalt endrede demografi kommer parallellt med en kraftig økning i syreangrep, som Resett kunne rapportere om i desember. Mellom 2014 og 2016 ble antallet rapporterte syreangrep i britenes hovedstad doblet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.