Londons borgermester Sadiq Khan. Foto: REUTERS/Simon Dawson
Del saken
  • 330
  •  
  •  

En muslimsk lærer i London ble fredag funnet skyldig i å rekruttere barn inn i en «hær» av barnejihadister. Barna var planlagt å brukes for å assistere terrorister i en rekke planlagte terrorangrep i den britiske hovedstaden.

Læreren, ved navn Umar Haque, er 25 år gammel og skal ha vist elevene sine voldelig, ekstremistisk propaganda, blant annet videoer av halshugging. Han skal ha tvunget elevene til å øve seg på å angripe britiske politifolk.

Haque sier til sitt forsvar at løgn og jihad er en sentral del i hans religion, videre klandrer han såkalte «fascister», politiet og samfunnet for sine ekstremistiske, kriminelle handlinger. Han hevder å ha vært med på å «forberede selvforsvar» mot et «fascistisk opprør». Han påstår også at politiet er fascistisk.

– Han forsøkte å forberede barna til å bli martyrer ved å tvinge dem til å utføre rollespill av terrorangrep. En del av rollespillet bestod i å late som om man angrep politibetjenter, sier Dean Haydon, som leder Londons Metropolitan Police innsats for terrorbekjempelse.

Samtidig blir den britiske hovedstaden, der hvite briter nå er en etnisk minoritet, stadig mer utrygg og preget av voldelig kriminalitet. Mellom 2015 og 2017 steg antall mord i London med hele 27,1 prosent. Drap involverende ungdom har steget med 70 prosent. Ran økte med 33,4 prosent og voldtekter med 18,3 prosent. Kriminalitet involverende kniver har økt med 31,1 prosent. På bare to år.

Londons muslimske borgermester, Sadiq Khan, legger skylden på høyreorienterte regjeringers budsjettkutt, og påstår at befolkningens bekymringer er overdrevne. Han hevder det kommer av påvirkning fra høyrevridde motstandere.

Nå er borgermester Khan klar for å ta tak i en ny problemstilling, men det har ingenting med kriminalitet å gjøre. Labour-politikeren siterer en rapport som hevder at såkalte svarte og andre etniske minoriteter tjener 37 prosent mindre enn hvite arbeidstagere. Hva slags jobber, hvor mange timer det jobbes etc. er ikke tatt med i beregningen. Likevel hevder borgermesteren at hvite briter tjener mer enn andre grupper for det samme arbeidet.

– Denne sortens urettferdighet tar mange år å utvikle og blir dypt sementert. Min administrasjon har endelig begynt prosessen med å snu dette, sier Khan.

Den britiske hovedstadens radikalt endrede demografi kommer parallellt med en kraftig økning i syreangrep, som Resett kunne rapportere om i desember. Mellom 2014 og 2016 ble antallet rapporterte syreangrep i britenes hovedstad doblet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 330
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]