Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: (Ludovic Marin / Pool / AP / NTB scanpix
annonse

I en telefonsamtale med Irans president Hassan Rouhani søndag understreket Emmanuel Macron det han mener er Irans «særlige ansvar» for å bidra til å finne en løsningen på konflikten i Øst-Ghouta i Syria. Macron begrunnet dette ansvaret med Irans bånd til Assad-regimet.

annonse

Samtalen mellom de to statsoverhodene skjedde etter at det søndag ble meldt at den syriske hæren har vunnet kontrollen over minst seks tettsteder og landsbyer langs ytterkanten av den beleirede opprørsenklaven i Øst-Ghouta.

annonse

– De to presidentene har avtalt å samarbeide med FN, regimet i Damaskus og de sentrale nasjonene involvert i konflikten i den kommende tiden. Målet er å sikre resultater på bakken, få fraktet nødvendig nødhjelp til rammende sivile og implementere en våpenhvile, meldte den franske presidentens kontor søndag.

FNs sikkerhetsråd krevde forrige helg en 30 dager lang våpenhvile i Syria. Den er ikke iverksatt. I stedet har Russland beordret en femtimers daglig «humanitær pause» i Øst-Ghouta.

Søndag holdt USAs president Donald Trump og hans kollega i Storbritannia, Theresa May, Russland og den syriske regjeringen ansvarlig for den humanitære situasjonen i Syria.

annonse
annonse

NTB-AFP

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.