Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: (Ludovic Marin / Pool / AP / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

I en telefonsamtale med Irans president Hassan Rouhani søndag understreket Emmanuel Macron det han mener er Irans «særlige ansvar» for å bidra til å finne en løsningen på konflikten i Øst-Ghouta i Syria. Macron begrunnet dette ansvaret med Irans bånd til Assad-regimet.

Samtalen mellom de to statsoverhodene skjedde etter at det søndag ble meldt at den syriske hæren har vunnet kontrollen over minst seks tettsteder og landsbyer langs ytterkanten av den beleirede opprørsenklaven i Øst-Ghouta.

– De to presidentene har avtalt å samarbeide med FN, regimet i Damaskus og de sentrale nasjonene involvert i konflikten i den kommende tiden. Målet er å sikre resultater på bakken, få fraktet nødvendig nødhjelp til rammende sivile og implementere en våpenhvile, meldte den franske presidentens kontor søndag.

FNs sikkerhetsråd krevde forrige helg en 30 dager lang våpenhvile i Syria. Den er ikke iverksatt. I stedet har Russland beordret en femtimers daglig «humanitær pause» i Øst-Ghouta.

Søndag holdt USAs president Donald Trump og hans kollega i Storbritannia, Theresa May, Russland og den syriske regjeringen ansvarlig for den humanitære situasjonen i Syria.

NTB-AFP

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]