Britain's Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street to attend the weekly Prime Ministers' Questions session, in parliament in London, Wednesday, Feb. 21, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
annonse
annonse

Donald Trump varslet i begynnelsen av mars at han planlegger å innføre 25 prosent toll på import av stål og 10 prosent toll på aluminium. EU kvitterte med å melde at dersom Trump gjør alvor av planene, vil de innføre straffetoll på amerikanske varer. Trump reagerte med å true med toll på europeiske biler. I en telefonsamtale med Trump søndag, uttrykte Storbritannias statsminister Theresa May bekymring for den eskalerende konflikten.

May påpekte overfor Trump at et multilateralt samarbeid er den beste måten å håndtere global overkapasitet på.

Tysklands finansminister Brigitte Zypries sier hun håper Trump vil lytte til fornuft og forandre mening.

annonse

USAs handelsminister Wilbur Ross sier at Trump ikke vil gjøre unntak for noen nasjoner hva gjelder de nye tollsatsene for stål og aluminium. Ross kommenterer også truslene fra EU om straffetoll på amerikanske varer og sier at de romslige konsesjonene USA har operert med siden andre verdenskrig, bør revurderes.

NTB-AP-DPA

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon