FILE - In this Jan. 25, 2018 file photo, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu looks on as President Donald Trump speaks during a meeting at the World Economic Forum in Davos. In the foreground from left are White House senior adviser Jared Kushner, National Security Adviser H.R. McMaster and Secretary of State Rex Tillerson. Under the best of circumstances, brokering a Mideast peace deal is the holy grail of diplomacy. But as Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu comes to Washington, the circumstances today are far from ideal. (AP Photo/Evan Vucci)

Sent lørdag kveld satte Netanyahu seg på flyet til USA. Der møter han president Donald Trump mandag.

– Jeg skal definitivt diskutere muligheten med ham, svarte Netanyahu da han ble spurt om han planla å invitere Trump til åpningen av USAs ambassade i Jerusalem i mai.

–Jeg er veldig takknemlig overfor ham og hans historiske beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og flytte den amerikanske ambassaden dit på vår uavhengighetsdag, sier Netanyahu videre.

Ambassaden skal etter planen midlertidig plasseres i et amerikansk konsulatbygg i Jerusalem, i påvente av en permanent lokasjon.

Trumps beslutning om å flytte USAs ambassade i Israel til Jerusalem, og dermed anerkjenne byen som Israels hovedstad, har ført til kraftige protester fra Palestina og andre muslimske land.

Andre land har plassert sine ambassader i Israel i Tel-Aviv.

NTB-AFP

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.